latinica  ћирилица
15/05/2017 |  13:08 ⇒ 16:28 | Autor: RTRS

Galijašević: Opomena da postoji plan "Posljednja šansa" dobronamjerna

Stručnjak za bezbjednost DŽevad Galijašević rekao je da su opomene koje dolaze iz Srbije uvijek bile dobronamjerne, pa tako i najnovije o postojanju plana "Posljednja šansa" koji predviđa odlučujući udar na aktuelnu vlast i destabilizaciju Srpske, a što je objavio beogradski portal "Oslobođenje".
DŽevad Galijašević - Foto: SRNA
DŽevad GalijaševićFoto: SRNA


"Srbija ima institucije sposobne da prepozaju specijalne operacije koje se vode protiv i Srbije i Republike Srpske. Upravo zato Republika Srpska i dobija tu vrstu pomoći jer je Srbija zainteresovana da sačuva stabilnost država srpskog etničkog prostora. Nestabilna Republika Srpska neizbježno bi izazivala i nestabilnost Srbije i na to neprijatelji Srpske računaju", istakao je Galijašević, komentarišući tekst koji je objavio beogradski portal "Oslobođenje" da je u Republici Srpskoj u toku sprovođenje novog odlučujućeg udara na aktuelnu vlast i destabilizaciju Srpske pod nazivom "Posljednja šansa", koji je procurio u javnost uprkos strogoj tajnosti.

On smatra da je Srbija prejaka na Balkanu i zato se ne ide direktno na nju, nego se pokušava uticati na njenu stabilnost preko Republike Srpske.

"Republika Srpska je jedini pravni, politički i državotvorni subjekat u BiH koji funkcioniše i ispoljava stabilnost i sposobnost da rješava probleme iz realnog života svojih građana. Na Zapadnom Balkanu samo još Srbija pokazuje koliko je važno državno uređenje i sposobnost političke vlasti u smislu unutrašnje stabilnosti i regionalne stabilnosti", ocijenio je Galijašević.

On tvrdi da je plan "Posljednja šansa" realan i da ga posjeduju obavještajne službe.

Prema njegovim riječima, "štafetnu palicu za sprovođenje planova pojedinih stranih medijatora s ciljem destabilizacije Republike Srpske i njenog urušavanja preuzeo je kadar SDS-a i Saveza za promjene" s obzirom na to da se Bakir Izetbegović "umirio" pod teretom problema u zajedničkim institucijama BiH, Federaciji BiH i SDA.

"Kadar SDS-a, odnosno Saveza za promjene u Sarajevu otvoreno sprovodi operaciju urušavanja Republike Srpske i podjela u srpskom narodu. Inicijator tih akcija su pojedine zapadne vlade uz opravdanje da se bore protiv 'ruskog uticaja'. Ipak, najprljaviji dio posla - uništenje Srpske, prepustili su kadru Saveza za promjene u Sarajevu", smatra Galijašević.

Izvor: SRNA