latinica  ћирилица
15/05/2017 |  13:19 ⇒ 16:27 | Autor: RTRS

Krsmanović, Govedarica i Borenović o tekstu na portalu "Oslobođenje"

Predsjednik SDS-a Vukota Govedarica rekao je Srni da je tekst objavljen na beogradskom portalu "Oslobođenje", u kojem se govori o novom planu destabilizacije Republike Srpske, klasična manipulacija koja, kako kaže, dolazi iz kabineta predsjednika Republike Milorada Dodika.
Zdravko Krsmanović - Foto: RTRS
Zdravko KrsmanovićFoto: RTRS

"Čim imamo ovakve naručene tekstove, to znači da se sprema jedna velika pljačka u Republici Srpskoj. S druge strane, to govori koliko je u panici aktuelna vlast koja je Srpsku dovela do bankrota i lošeg ekonomskog stanja", smatra Govedarica.

Komentarišući navode iz teksta da je u Republici Srpskoj u toku sprovođenje novog odlučujućeg udara na aktuelnu vlast i destabilizaciju Srpske pod nazivom "Posljednja šansa", koji nalaže žestoko i odlučujuće djelovanje opozicije u više pravaca, on je rekao da je slična priča bila aktuelna i prije godinu dana, te da su "stručnjaci mogli da budu malo kreativniji".

"To su klasične budalaštine i nebuloze koje su znak nemoći ove vlasti za koju su očigledno i 'Alumina' i 'Mital' i sve ostale afere koje su postale svakodnevnica u Srpskoj izmišljene afere", istakao je Govedarica.

On je naveo da je simptomatično to da "svaka lažna afera izlazi u javnost onda kada su aktuelni protesti radnika".

Borenović o tekstu na portalu "Oslobođenja"- To su najobičnije gluposti

Predsjednik PDP-a Branislav Borenović izjavio je Srni da su gluposti i neistine navodi u tekstu koji je objavi beogradski portal "Oslobođenje" pod naslovom "Novi udari na Srpsku - Plan 'Poslednja šansa'" u kojem se ističe da je u Republici Srpskoj u toku sprovođenje novog odlučujućeg udara na aktuelnu vlast i destabilizaciju Srpske.

"To su najobičnije gluposti i laži Dodikovih savjetnika koji pokazuju da su spremni na sve, i na najprljavije laži", rekao je Borenović, komentarišući pisanje beogradskog portala "Oslobođenje" da "plan 'Poslednja šansa' uveliko sprovode stranci u Republici Srpskoj, uz pomoć članica opozicionog Saveza za promene - SDS-a, PDP-a i NDP-a".

On je dodao da nema vremena da se bavi takvim glupostima i da se trenutno nalazi u Beogradu, gdje sa narodnim poslanicima razgovara o saradnji Srpske i Srbije.

Spin vlasti da opozicija radi na destabilizaciji Srpske

Potpredsjednik NDP-a Zdravko Krsmanović rekao je Srni da već godinama sluša istu priču da opozicija sarađuje sa strancima na rušenju vlasti u Republici Srpskoj, te da je riječ o spinovanju vlasti.

Komentarišući tekst koji je objavio beogradski portal "Oslobođenje" u kojem se navodi da je "u Republici Srpskoj u toku provođenje novog odlučujućeg udara na aktuelnu vlast i destabilizaciju Srpske pod nazivom 'Posljednja šansa'", koji nalaže žestoko i odlučujuće djelovanje opozicije u više pravaca, Krsmanović je rekao da se takva atmosfera pravi uvijek kada, kako kaže, predsjedniku Republike Srpske Miloradu Dodiku nešto nije po volji.

On je naveo da je očigledno da nema para u budžetu, da je Dodik pod sankcijama SAD, da je opozicija pokrenula inicijativu za smjenu Vlade i da ima problema u vladajućoj koaliciji, te da se onda traže spoljni i unutrašnji neprijatelji, domaći izdajnici i strani plaćenici.

"To je već viđena stvar i narod u Republici Srpskoj je to prepoznao. Nikakvo rušenje ne želimo, već želimo da spasimo Republiku Srpsku jer je toliko u krminalu i korupciji od vladajućeg režima da će sama sebe ekonomski urušiti ako ne bude promjene vlasti", smatra Krsmanović.

Komentarišući činjenicu da je u tekstu naveden kao neko ko je "zadužen za dramatizovanje stanja u privredi", Krsmanović je rekao da je to zato što poznaje tu problematiku, kao i podatke u vezi sa "Aluminom" i "Mitalom".

"To je jedna stvar koja je izmišljotina, čisti spin javnosti. Mi samo radimo za dobrobit Republike Srpske, a nikako protiv nje", zaključio je Krsmanović.

Lider NDP-a Dragan Čavić nije želio komentarisati pisanje beogradskog portala "Oslobođenje", ali je najavio mogućnost tužbe protiv Srne, koja je prenijela navedeni tekst, zbog pominjanja njegovog imena.

Izvor: SRNA