latinica  ћирилица
15/05/2017 |  16:15 ⇒ 16:27 | Autor: RTRS

Đokić: Zainteresovanima omogućen uvid u pitanja RŽR "Ljubija"

Ministar industrije, energetike i rudarstva Republike Srpske Petar Đokić izjavio je da u resornom ministarstvu postoji služba koja će svakome ko želi da izvrši uvid u bilo šta u vezi sa Rudnicima željezne rude "Ljubija", to i omogućiti.
Petar Đokić -
Petar Đokić

Đokić je rekao da su dva poslanika Narodne skupštine Srpske, koja su uputila ministarstvu zahtjev za pojašnjenje u vezi sa slučajem RŽR "Ljubija", željeli da dobiju informacije o istorijatu ovog pitanja.

"Postupak prodaje akcija u RŽR `Ljubija` pokrenut je 2012. godine. Mi smo da sada imali više ponuda zainteresovanih za kupovinu akcija. Ovo je četvrti takav postupak, čime ćemo ovu aktivnost i završiti konačnim razmatranjem sutra u parlamentu", rekao je Đokić danas novinarima u Ugljeviku.

Govoreći o prelasku članova Gradskog odbora NDP-a Prijedor u Socijalističku partiju /SP/, lider SP-a Đokić je potvrdio da će 24 člana Odbora preći u SP, među kojima je predsjednik Aktiva mladih NDP-a i predsjednik Aktiva žena.

"Ne želim da govorim o njihovim razlozima, ali za nas je veoma važno da su u SP-u prepoznali partiju koja može da bude osnova za realizaciju njihovih političkih ideja", istakao je Đokić.

On je naglasio da je prelazaka u SP bilo i ranije u nekim opštinama, ali da ova partija želi da skrene pažnju na sebe prvenstveno maksimalnom posvećenošću interesima Republike Srpske.

Izvor: Srna