latinica  ћирилица
15/05/2017 |  16:17 | Autor: RTRS

Vojska Srbije - Institucija od najvećeg povjerenja građana

Vojska Srbije i dalje je institucija od najvećeg povjerenja građana Srbije, rezultati su istraživanja koje je objavila Agencija za istraživanje "Dip dajv".
Vojska Srbije (foto: www.pecat.co.rs) -
Vojska Srbije (foto: www.pecat.co.rs)

Prema istraživanju, 57 odsto građana, u gradskim i ruralnim sredinama, najviše vjeruje Vojsci, što je znatan porast u odnosu na 2011. godinu, kada je taj procenat iznosio 37 odsto.

"To je rezultat kojim se Ministarstvo odbrane i Vojska Srbije sa pravom ponose, ali nas i obavezuje da nastavimo sa odgovornim izvršavanjem brojnih zadataka u sve tri misije", saopšteno je iz Ministarstva odbrane Srbije.

Iz Ministarstva navode da je Vojska Srbije siguran garant bezbjednosti Srbije i svih njenih građana, koji su se u to mogli uvjeriti, na brojnim složenim aktivnostima i prikazima naoružanja i vojne opreme.

"Poverenje je zasluženo brzom i efikasnom pomoći koju su pripadnici Vojske Srbije prvi pružili u poplavama i drugim prirodnim nedaćama, kojih smo, nažalost, imali proteklih godina. Naši `plavi šlemovi` uspešno nastavljaju misiju mira širom sveta, čime smo i nekada i sada zasluživali veliko priznanje", navedeno je u saopštenju.

Povjerenje se sticalo i brojnim humanitarnim akcijama, kulturnim manifestacijama, sportskim rezultatima, saradnjom sa mjesnim zajednicama i u najudaljenijim selima širom Srbije, gdje su pružani ljekarski pregledi i medicinska pomoć, navode iz Ministarstva.

Izvor: Srna