latinica  ћирилица
15/05/2017 |  16:17 ⇒ 17:53 | Autor: RTRS

U Trebinju centralno obilježavanje Dana porodice (VIDEO)

Centralna manifestacija povodom Međunarodnog dan porodice organizovana je ove godine u Trebinju.
Trebinje - djeca - Foto: RTRS
Trebinje - djecaFoto: RTRS

Povodom Dana porodice poručeno je da jedan od najvećih problema sa kojima se susreće društvo pad nataliteta. Taj problem ima 15 do 20 odsto bračnih parova u Srpskoj. U resornom ministarstvu kažu da podržavaju porodicu različitim vidovima finansijske pomoći. Međunarodni dan porodice obilježen je prigodnom izložbom likovnih radova o temi "Moja porodica", čiji su autori djeca koja borave u predškolskim ustanovama u Republici Srpskoj.

Na konkurs o temi "Moja porodica" stiglo je 700 radova iz 29 vrtića iz Republike Srpske. Prvonagrađena Јana Dunđerović iz vrtića "Budućnost" iz Bileće dobila je 1.000 maraka.

Јanina majka Mirjana Dunđerović kaže da je veoma raduje što su djeca njihovu porodicu doživjeli kao harmoničnu, te je tako predstavili na crtežu.

Drugonagrađena je Ana Nedić iz vrtića "Majka Јugović" iz Doboja, a treća nagrada pripala je Anji Stjepanović iz vrtića "Radost" iz Bratunca. Svojim nastupima, manifestaciju u Trebinju uveličala su djeca vrtića "Naša radost" i učenici Srednje muzičke škole iz Trebinja.

Međunarodni dan porodice prilika je da se ukaže na njen značaj, kao i na važnost vaspitanja i obrazovanja djece.

- Ove godine smo se odlučili za Trebinje. Ovo je velik i prelijep grad i želimo da napreduje. Važno je da se govori o porodici, da se podigne svijest u društvu o značaju porodice i mi danas želimo da ukažemo na to - naglasila je Јasdmina Davidović, ministarka porodice, omladine i sporta Republike Srpske.

Ministarka je posjetila porodilišta u Trebinju i Nevesinju i uručila prigodne poklone bebama i majkama koje borave u ovim ustanovama.