latinica  ћирилица
15/05/2017 |  21:11 ⇒ 21:54 | Autor: RTRS

Đokić: Cilj opozicije prenošenje nestabilnosti iz FBiH u Srpsku

Predsjednik Socijalističke partije Petar Đokić ocijenio je da opozicija koja je pokrenula inicijativu za izglasavanje nepovjerenja Vladi Republike Srpske želi da u Srpsku prenese nestabilnost iz FBiH i institucija BiH.
Petar Đokić - Foto: RTRS
Petar ĐokićFoto: RTRS

Đokić je večeras u Prijedoru izjavio da ne zna šta je napisano u toj inicijativi opozicije, ali da je čuo da je riječ o dokumentu od oko 200 strana.

- Oni koji su već u jednom dijelu BiH stvorili nestabilnost, žele da je prenesu i u Republiku Srpsku i ja ništa drugo ne vidim u toj inicijativi nego taj cilj - rekao je Đokić.

Naveo je da nema nikakvog straha da se o tom pitanju raspravlja i u Parlamentu i na sjednici Vlade, da će Vlada sigurno imati svoj stav o tome, a da ljudi iz SP-a kao članovi Vlade potpuno odgovorno i savjesno izvršavaju sve svoje dužnosti.

- I u oblastima za koje smo zaduženi, a i Vlada u cjelini, za ovih prethodnih 11, odnosno 12 godina koliko upravljamo Republikom Srpskom kao koalicija, stvarili smo izuzetno vidljive rezultate. Naravno, postoje i problemi. Mi nikada nismo gurali probleme pod tepih, bavili smo se njima i rješavali ih kao što ćemo to činiti i u budućnosti - poručio je Đokić.

On smatra da inicijativa opozicije neće biti uspješna i da opozicija na ovaj način samo pokušava da prenese nezadovoljstvo ili da stvori nekakvu kriznu situaciju i u Republici Srpskoj, a već je takva situacija stvorena u FBiH i u institucijama BiH - tamo gdje oni vrše vlast.

- Dakle, nisu znali ni taj nivo vlasti da organizuju. Sada, naprosto su ljubomorni što mi kao koalicija uspijevamo toliko godina da stabilno upravljamo svim važnim poslovima Republike Srpske - dodao je Đokić.

Prema njegovim riječima, Republika Srpska predstavlja politički najstabilniji region u ovom dijelu Evrope, ako se ima u vidu da je vlast redovno funkcionisala uprkos vrlo teškim problemima usljed ekonomske i finansijske krize, a posljednjih godina i usljed velikog otpora koji dolazi iz Sarajeva i iz zvaničnih institucija BiH.

- Oni nam naprosto blokiraju brojne dobre ideje i inicijative kojima smo htjeli da poboljšamo život Republike Srpske - zaključio je Đokić.

Izvor: SRNA