latinica  ћирилица
16/05/2017 |  08:11 | Autor: RTRS

Izmaglica smanjuje vidljivost na području Kneževa

Na većini putnih pravaca u Republici Srpskoj i Federaciji BiH vozila saobraćaju redovno, dok kiša pada na području Banjaluke, te Kneževa, gdje izmaglica i niska oblačnost smanjuju vidljivost.
Magla - Foto: RTRS
MaglaFoto: RTRS

Na auto-putevima Banjaluka-Gradiška i Prnjavor-Doboj vozila saobraćaju bez posebnih ograničenja, po mjestimično mokrim kolovozima, saopšteno je iz Auto-moto saveza Republike Srpske.

Radi postavljanja rasvjete na priključnoj rampi na auto-putu izmijenjen je saobraćaja na magistračnom putu M-16, Gradiška-Banjaluka, u mjestu Klašnice.

S ciljem bezbjednog odvijanja saobraćaja na auto-putu "9. januar" Prnjavor- Doboj, uspostavljen je poseban režim saobraćaja u području petlji "Prnjavor" i "Јohovac", kao i na regionalnom putu R-474 i magistralnom M-17.

U toku je izgradnja vijadukta "Mahovljani" na auto-putu Banjaluka-Doboj, dionica Banjaluka-Prnjavor, zbog čega je petlja "Mahovljani" zatvorena za sav saobraćaj, a vozači mogu koristiti petlju "Aleksandrovac".

U toku je izgradnja kružnog toka u Milićima, zbog čega je izmijenjen režim saobraćanja na raskrsnici magistralnog puta M-19, dionice Konjević Polje-Milići i regionalnog puta Milići-Zeleni Јadar.

Zbog radova na magistralnom putu M-4, dionice Prijedor-Lamovita, Kozarac-Lamovita, Lamovita-Ivanjska i Ivanjska-Šargovac doći će do izmjene režima saobraćaja.

Na dijelu magistralnog puta M-6 kroz Trebinje u toku je sanacija kolovoza zbog čega će teretni saobraćaj iz pravca Ljubinja biti usmjeravan na kružnom toku desno, pa preko Ulice trebinjskih brigada i Kamenog mosta prema Bileći, a iz pravca Bileće lijevo preko Kamenog mosta i Ulicom trebinjskih brigada.

Na dionici puta Brčko-Lončari u naselju Gorice izmijenjen je saobraćaj zbog radova.

Zbog bušenja i miniranja terena na magistralnom putu M-5, dionica Rogatica-Ustiprača, u mjestu Dub dolazi do povremenih obustava u trajanju od pet do 15 minuta.

Deminerski radovi izvode se na regionalnom putu R-453 Srebrenica-Skelani, u mjestu Kragljivode, pa se saobraćaj od 8.00 do 16.00 časova obustavlja 30, a propušta 10 minuta.

Na regionalnim putevima Karanovac-Kneževo, u mjestu Ljubačevo, i R-476, dionica Ukrina-Gornja Vijaka, vozila zbog aktiviranog klizišta saobraćaju naizmjenično jednom trakom.

Saobraćaj je na magistralnom putu M-18, dionica Brod na Drini-granica BiH/CG /Šćepan Polje/ zabranjen za sva vozila teža od 16 tona.

Na području Federaciji BiH vozila saobraćaju bez vanrednih ograničenja, a kolovozi su pretežno mokri ili vlažni, dok je intenzitet saobraćaja pojačan u gradskim centrima.

U toku je deminiranje terena na magistralnom putu M-20 Trebinje-Ivanica pa od 7.00 do 17.00 časova dolazi do povremene obustave saobraćaja.

Zbog radova saobraćaj je usporen na auto-putu A-1 dionice Sarajevo zapad-Lepenica u blizini tunela Igman i Zenica Јug-Kakanj u mjestu Donji Tičići, kao i magistralnim putevima Јablanica-Mostar i Bugojno-Kupres.

Na graničnim prelazima u BiH jutros nema dužih zadržavanja, a zbog radova na području Hrvatske povremeno se na graničnim prelazima Brod-Slavonski Brod i Orašje-Županja formiraju duže kolone vozila.

Izvor: Srna