latinica  ћирилица
16/05/2017 |  14:03 | Autor: RTRS

Šarić: Јokić će biti "ogroman NBA igrač"

Krilo Filadelfija Dario Šarić samo je jedan u nizu onih koji su oduševljeni igrama Srbina Nikole Јokića u najjačoj košarkaškoj ligi na svijetu.

Šarić je u intervjuu za Sport Klub istakao da će centar Denver Nagetsa postati "ogroman NBA igrač".

Јokić je u svojoj drugoj sezoni prosječno bilježio 16,7 poena uz 9,8 skokova, a posebno je bio impresivan tokom marta i aprila kada je imao prosjek od skoro 20 poena uz 12 skokova i 6 asistencija. Sezonu je završio sa 39 dabl-dabl i šest tripl-dabl utakmica.

- Radi se o fantastičnom momku, sjajna porodica je oko njega, a što se tiče njegove košarke, fenomenalno je kako on igra. On sa nekim manjim atletskim sposobnostima - nema skok i ne leti, kako se kaže, zaluđuje praktično cijelu NBA ligu. Izgleda kao da igra sa djecom. Ti neki njegovi potezi, njegova kretnja... Teško mi je da nađem riječ, nevjerovatno je kako igra, kako se kreće i želim mu uspjeha u daljem radu. Vidi se da je fokusiran, da ima sve preduslove da bude veliki igrač i za sada to pokazuje u najljepšem svjetlu - rekao je Šarić za Sport Klub.

Šarić je imao odličnu ruki sezonu u dresu Siksersa sa prosjekom od 12,8 poena uz 6,3 skokova i 2,2 asistencije po utakmici.

Izvor: B92