latinica  ћирилица
16/05/2017 |  15:49 ⇒ 15:58 | Autor: RTRS

Počela vježba "Dinamičan odgovor"

Na glavnom poligonu za obuku "Manjača" počela je vježba vanjskog ocjenjivanja "Dinamičan odgovor 17-5", čiji je glavni cilj provjera interoperabilnosti deklarisanih jedinica Oružanih snaga BiH za djelovanje unutar komandi i jedinica NATO-a.
Sarajevo: Ministarstvo odbrane - vježba - Foto: SRNA
Sarajevo: Ministarstvo odbrane - vježbaFoto: SRNA

U saopštenju Ministarstva odbrane BiH se navodi da je smotru deklarisanih jedinica izvršio komandant Operativne komande Oružanih snaga BiH general-major Dragan Vuković, uz prisustvo komandanta pete pješadijske brigade Oružanih snaga brigadnog generala Kenana Dautovića.

Smotri su prisustvovali i komandant šeste pješadijske brigade brigadni general Radovan Ilić i komandant Komande za obuku i doktrinu brigadir Ilija Petrović, te ostali oficiri Zajedničkog štaba, Operativne komande i Komande za podršku Oružanih snaga BiH.

Vuković i Petrović naglasili su značaj ove vježbe s aspekta podizanja interoperabilnosti Oružanih snaga BiH i ispunjavanja međunarodnih obaveza BiH.

Oni su pozvali sve učesnike na dosljednu primjenu svih procedura u radu.

Nakon smotre izvršen je obilazak jedinica u rejonu razmještaja s uspostavljenim infrastrukturnim elementima za život i rad u terenskim uslovima.

Izvor: SRNA