latinica  ћирилица
16/05/2017 |  22:13 ⇒ 22:13 | Autor: RTRS

Toni Nadal: Novak nam je bio trn u nozi

Toni Nadal, trener i stric španskog tenisera Rafaela, rekao je da je pobjeda nad Novakom Đokovićem na Mastersu u Madridu možda i prekretnica u karijeri.

Nadal je u polufinalu Mastersa u Madridu savladao Đokovića rezultatom 6:2, 6:4 i tako prekinuo dvogodišnji post u međusobnim duelima tokom kojeg je pretrpio sedam vezanih poraza.

"Pobjedom nad Đokovićem je uvijek osnova, ali ovoga puta posebno jer je Rafa konačno uspio da dominira u meču. To je nevjerovatno važno. Izvukli smo prokleti trn iz stopala", rekao je Toni.

Rivalstvo Novaka i Rafe došlo je do 50. stranice prije nekoliko dana, što je prvi put u istoriji da dvojica igrača odigraju toliko mečeva u Open eri. "Mislim da smo bili veoma blizu prošle godine u Rimu (Đoković dobio 7:5, 7:6 u četvrtfinalu).

Falilo nam je malo uspjeha, ali i vjere koju smo, konačno, stekli od početka godine. Sporiji ritam nije dolazio u obzir jer bi nas u tom slučaju Novak gurnuo u rupu.

"Ideja je bila da se pri svakom udarcu protivnik napadne", rekao je Toni. On je potom analizirao polufinale na drugom Mastersu na šljaci u sezoni.

"Prvi set je bio veoma napet, on je udarao dobro i dijagonale i paralele, dodao je on.

 U Rafinom umu je sve bilo jasno tada, ali u drugom namjera nije bila očigledna u svakom udarcu.

Toni je otkrio na čemu su u timu najviše radili pred novu sezonu.

"Kada smo završili 2016. odredili smo niz onoga što moramo da uradimo – da popravimo servis, učinimo da Rafa ima bolji stav na terenu i uvijek bude konkurentan. To je učinio i zato igra tako dobro. Rolan Garos? Za nas je taj turnir poseban, a prije nekoliko godina je za Rafaela bilo nezamislivo da ga osvoji toliko puta. Uvijek želite da igrate najbolji tenis na najvažnijim turnirima", zaključio je Toni Nadal.

Izvor: Nezavisne, B92