latinica  ћирилица
17/05/2017 |  11:22 ⇒ 15:21 | Autor: RTRS

Tehnološki fakultet u Zvorniku: Naših studenata nema na birou (VIDEO)

Maturanti u Republici Srpskoj broje posljednje dane svog srednjoškolskog obrazovanja i imaju veliku dilemu - koji fakultet upisati?
Zvornik - Tehnološki fakultet - Foto: RTRS
Zvornik - Tehnološki fakultetFoto: RTRS

Nije lako uskladiti želje, roditeljsku ambiciju, a pri tom voditi računa o deficitarnim zanimanjima u Srpskoj.

Odgovor na postavljeno pitanje mogao bi biti i Tehnološki fakultet u Zvorniku, koji predstavlja jednu od sigurnijih ulaznica na tržište rada.

Za Rogatičanku Tijanu Rajak nakon završene srednje škole nije bilo dileme, upisala je Tehnološki fakultet u Zvorniku i prezadovoljna je uslovima.

- U potpunosti sam zadovoljna jer ovdje imamo mogućnost i teorijskog i praktičnog upijanja znanja, kaže Tijana, koja će biti student Hemijsko-procesnog inženjerstva.

Savremena oprema, stručan nastavni kadar, kvalitetan praktičan rad i širok spektar znanja u okviru studijskih programa- hemijsko inženjerstvo, tehnologija i biologija, dio su onoga što studentima nudi Tehnološki fakultet.

- Ono što je možda i najvažnije za svakog onog ko će se sutra opredijeliti da upiše ovaj fakultet jeste da na biroima skoro da i nema naših studenata. Danas su naši studenti u nekim preduzećima u Republici Srpskoj u dominantnom položaju, vode ta preduzeća, ističe dekan Tehnološkog fakulteta Zvornik, Miladin Gligorić.

Oko 90% diplomaca, po završetku studija se zaposli. Stefan, kao jedan od najboljih studenata u istoriji fakulteta, dobio je priliku da radi kao asistent, a Vladimir je jedan od važnih faktora u razvojnom sektoru kompanije "Alumina".

- Sve što sam naučio na Tehnološkom fakultetu i u svom malom naučno-istraživačkom radu pokušavam da prenesem svojim studentima s jedne strane i da ih naučim da na jedan inžinjerski način razmišljaju, kaže Stefan Pavlović, asistent na Tehnološkom fakultetu.

Vladimir Damljanović, inžinjer za razvoj kompanije "Alumina", navodi da je veliki doprinos Tehnološkog fakulteta i njegovom poslovnom progresu.

U 25 godina postojanja Tehnološki fakultet je iznjedrio 370 diplomaca, 70 magistara i 22 doktora nauka i prije svega stručan kadar koji bi poželjela svaka kompanija.