latinica  ћирилица
17/05/2017 |  14:34 ⇒ 15:18 | Autor: RTRS

Tužilaštvo BiH: Posebne osobe za kontakt sa udruženjima žrtava rata

Tužilaštvo BiH saopštilo je da će odrediti tužioce koji će biti kontakt-lica za saradnju i komunikaciju sa predstavnicima udruženja žrtava ratnih zločina, s ciljem što bolje, brže i direktnije komunikacije.
Tužilaštvo BiH - Foto: RTRS
Tužilaštvo BiHFoto: RTRS

Iz Tužilaštva navode da su vršilac dužnosti glavnog tužioca Tužilaštva BiH Gordana Tadić i glavni tužilac Haškog tribunala Serž Bramerc u protekla dva dana proveli više od pet časova u razgovoru sa četrdesetak predstavnika žrtava ratnih zločina i njihovih porodica svih nacionalnosti i iz svih krajeva BiH.

"Oni su imali priliku da iznesu sugestije i zapažanja kada je riječ o procesuiranju predmeta ratnih zločina, procesu traženja nestalih i drugim pitanjima važnim za žrtve ratnih zločina", ističe se u saopštenju.

Na sastanku je učestvovalo više od 10 tužilaca iz Posebnog odjeljenja za ratne zločine koji rade na predmetima za određena područja i mogli su iz prve ruke predstavnicima žrtava dati odgovore na pitanja koja ih interesuju.

Zbog različitih navoda u medijima, iz Tužilaštva navode da je Bramerc konstatovao izuzetno dobru saradnju i pružio podršku Tužilaštvu BiH u daljem procesuiranju predmeta ratnih zločina.

Izvor: SRNA