latinica  ћирилица
17/05/2017 |  14:55 ⇒ 14:57 | Autor: RTRS

Slavici Injac Sud BiH ukinuo sva ograničenja

Sud BiH ukinuo je sva ograničenja Slavici Injac, direktorki Agencije za bankarstvo Republike Srpske, saopšteno je iz ove Agencije.
Slavica Injac - Foto: nezavisne novine
Slavica InjacFoto: nezavisne novine

Kako je navedeno, Injac će obavljati funkciju direktora samo do imenovanja novog direktora Agencije za bankarstvo Republike Srpske.

"S obzirom da je postojeći direktor u obavezi obavljati funkciju sve do imenovanja novog direktora i da je procedura imenovanja u toku, podnošenje ostavke ne bi imalo smisla iako je to bila njena prvobitna namjera", navodi se u saopštenju Agencije.

Injac se nada da će novi direktor biti uskoro imenovan jer je za uspješan rad Agencije potrebna i opšta podrška, a pred ovom institucijom nalazi se niz izazova i aktivnosti na sprovođenju novog Zakona o bankama Republike Srpske i na pripremi za evropske integracije.

Što se tiče sudskog procesa koji je u toku, sve što treba biće rečeno pred Sudom BiH zbog čega se Injac suzdržava od davanja bilo kakvih izjava. Injac se pred Sudom izjasnila da nije kriva i potpuno je uvjerena da će to i dokazati.

Pripadnici SIPA uhapsili su 31. marta 2016. direktorku Agencije za bankarstvo i Investiciono-razvojne banke Republike Srpske Slavicu Injac i Snežanu Vujinić, kao i više lica osumnjičenih da su oštetili Bobar banku i bankarski sektor za 123 miliona KM i na taj način nanijeli štetu bankarskom sistemu u finansijskom statusu BiH.

Izvor: Nezavisne novine