latinica  ћирилица
17/05/2017 |  16:23 | Autor: RTRS

Odgođeno davanje mišljenja o Zakonu o platama u institucijama BiH

Komisija za finansije i budžet Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH odgodila je za narednu sjednicu davanje mišljenja o principima Prijedloga zakona o izmjeni Zakona o platama i naknadama u institucijama BiH, koji se odnosi na povećanje plata policajcima u agencijama za provođenje zakona na nivou BiH.
Dom naroda PS BiH - Foto: RTRS
Dom naroda PS BiHFoto: RTRS

Komisija je danas u Sarajevu usvojila zaključak kojim se Ministarstvo bezbjednosti BiH zadužuje da Ministarstvu finansija i trezora BiH hitno, a najkasnije u roku od pet dana, predloži način preraspodjele sredstava i pronađe rješenje, kako bi se obezbijedila primjena ovog zakona od 1. septembra, saopšteno je iz Parlamentarne skupštine BiH.

Ministarstvo finansija i trezora BiH istovremeno je zaduženo da do 29. maja obavijesti Komisiju o predloženom rješenju.

Do izjašnjenja Savjeta ministara BiH odgođeno je izjašnjavanje Komisije o Prijedlogu zakona o dopuni Zakona o platama i naknadama u institucijama BiH, koji se odnosi na ukidanje jubilarnih nagrada izabranim i imenovanim zvaničnicima.

Komisija je prihvatila Godišnji izvještaj i finansijske izvještaje Centralne banke BiH za prošlu godinu, a usvojeni su i Izvještaj o radu Kancelarije za razmatranje žalbi BiH za 2016. godinu, kao i tromjesečni finansijski izvještaj Kancelarije za reviziju institucija BiH.

Izvor: Srna