latinica  ћирилица
17/05/2017 |  18:46 ⇒ 18/05/2017 | 10:24 | Autor: RTRS

Čubrilović nakon skupštinske odluke - na Vladi da sačini nove prijedloge

Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljko Čubrilović izjavio je danas u Banjaluci da je nakon današnje skupštinske odluke da ne budu prodate akcije osnovnog kapitala Rudnika željezne rude "Ljubija" na Vladi Srpske da sačini nove prijedloge.
Nedeljko Čubrilović - Foto: RTRS
Nedeljko ČubrilovićFoto: RTRS

"Svi moramo da spustimo loptu, previše emocija uneseno u jednu tačku dnevnog reda, koja nije nevažna, jer je privatizacija rudnika u našim uslovima veoma osjetljivo pitanje. Svi su ovdje unijeli sebe previše lično, a sve bi trebalo raditi trezveno sa mnogo argumentacije da bi bila donesena ispravna odluka", rekao je novinarima Čubrilović, koji je i potpredsjednik DNS-a.

Govoreći o koaliciji SNSD-a, DNS-a i SP-a, Čubrilović smatra da ukoliko "padne" na nekom glasanju, onda ne bi trebalo ni da postoji.

"Dodik i /lider DNS-a Marko/ Pavić su dugogodišnji saradnici i čisto sumnjam da današnja odluka o `Ljubiji`može da poremeti odnose. Sigurno je da današnja odluka neće imati uticaja na stav DNS-a o izglasavanju nepovjerenja Vladi Srpske", dodao je Čubrilović.

Narodna skupština Republike Srpske danas nije usvojila odluku o davanju saglasnosti na odluku Vlade Republike Srpske o prodaji 64,99 odsto akcija osnovnog kapitala akcionarskog društva Rudnici željezne rude /RŽR/ "Ljubija" Prijedor, metodom neposrednog odabira kupca.

Izvor: Srna