latinica  ћирилица
18/05/2017 |  15:54 | Autor: RTRS

IDDEEA: Isporuka pasoša u smanjenom kapacitetu

Agencija za identifikacione dokumente, evidenciju i razmjenu podataka /IDDEEA/ BiH nije u mogućnosti da u punom kapacitetu vrši personalizaciju i isporuku pasoša na lokacije nadležnih organa, ali u skladu sa svojim tehničkim mogućnostima čini sve da odgovori na zahtjeve za izdavanje pasoša u što kraćem roku.Iz Agencije napominju da nema nikakve bojazni da će građani ostati bez putnih isprava.
IDDEEA - Foto: ilustracija
IDDEEAFoto: ilustracija

Oni podsjećaju da je do ovakve situacije došlo jer trenutni dobavljač vrši izradu pasoških knjižica u smanjenom kapacitetu zbog nedostatka repromaterijala čija se isporuka očekuje u narednom periodu od mjesec dana.

"Navedeni tehnički problem kod dobavljača u fazi je rješavanja, te imamo čvrsta uvjeravanja dobavljača da će se problem nedostatka repromaterijala riješiti u što kraćem roku, čime će se normalizovati cjelokupan proces izdavanja pasoša", navodi se u saopštenju IDDEEA.

Iz IDDEEA ističu da građani, ukoliko je riječ o hitnim slučajevima, liječenju u inostranstvu, bolesti i smrti člana uže porodice, pokreću postupak izdavanja putnih isprava u roku kraćem od propisanog, i u tim slučajevima putne isprave biće izdavane bez dugotrajne procedure.

Cijena i naknada za izdavanje ovih putnih isprava ista je kao cijena putne isprave izdate u redovnom postupku.

Izvor: SRNA