latinica  ћирилица
18/05/2017 |  16:09 | Autor: RTRS

Banjaluka- U toku sanacija Zelenog mosta

U Banjaluci je počela sanacija Zelenog mosta u naselju Obilićevo, koja će obuhvatiti zamjenu dotrajalih dijelova armirano-betonske konstrukcije, pjeskarenje, farbanje i zamjenu svih korodiranih dijelova, zbog čega će saobraćaj preko mosta biti obustavljen sve dok traju radovi.
Zeleni most u Banjaluci (foto: commons.wikimedia.org) -
Zeleni most u Banjaluci (foto: commons.wikimedia.org)

Gradonačelnik Banjaluke Igor Radojičić rekao je da je riječ o sanaciji mosta koji ima svoje gabarite, te da se ne može govoriti o njegovom proširenju kako bi imao dvije saobraćajne trake.

V.d. načelnika Odjeljenja za saobraćaj i puteve u Gradskoj upravi Slaviša Sandić izrazio je očekivanje da će radovi biti završeni do kraja juna, te pozvao građane na oprez i strpljenje.

- Do završetka radova, obustavljen je saobraćaj preko mosta, a vozači mogu koristiti alternativne pravce - rekao je Sandić.

On je dodao da se traži i rješenje za most u naselju Priječani, koji je napravljen nakon što je stari srušen u poplavama 2014. godine, a koji još nije upotrebljiv, jer nije zadovoljio probno opterećenje.

- Predstavnici Voda Srpske su nam na posljednjem sastanku rekli da su sredstva predviđena za ovaj most potrošena, te očekujemo da nam dostave presjek stanja kako bismo imali podatke kakvo je trenutno stanje i koji su elementi ugrađeni - rekao je Sandić.

Prema njegovim riječima, u budžetu grada izdvojeno je 100.000 KM za stavljanje ovoga mosta u funkciju.

Izvor: SRNA