latinica  ћирилица
18/05/2017 |  18:56 ⇒ 19/05/2017 | 10:06 | Autor: RTRS

Ubistvo sarajevskih Romea i Јulije- zločin s potpisom ŠEVA! (VIDEO)

Prošle su 24 godine kako je na Vrbanja mostu, u pokušaju bijega iz Sarajeva, ubijeno dvoje mladih – Muslimanka Admira Ismić i Srbin Boško Brkić. Uprkos dokazima, za zločin je odmah, gromoglasno optužena srpska vojska. Godinama kasnije – uslijedilo je priznanje nakon kojeg je o krivcu, Sarajevo zaćutalo. I za ovu likvidaciju odgovorni su pripadnici zloglasne muslimanske ratne terorističke jedinice ŠEVE. Јoš jedan sarajevski zločin bez kazne!
Grob Boška i Admire - Foto: RTRS
Grob Boška i AdmireFoto: RTRS

Zajedno su rasli ispod Trebevića! Zaljubljeno, sanjali zajedničke snove! Sanjali ih, godinu i u ratnom beznađu. No snovi u Sarajevu, Bošku su postajali mora! Kako je svojevremeno kazivao i najbolji mu prijatelj među “neprijateljima” Ismet Bajramović Ćelo, štitio je Boška od raznih fizičkih nasrtaja.

A onda je, kao i mnogim Srbima prije i poslije njega, na Boškovu adresu stigao policijski poziv za “isljeđivanje”. A od njega “zaštite” nije bilo. I rok od 72 sata. Umjesto u policijsku stanicu, odlučio se Boško za bijeg. Krenula je s njim i Admira. 

"To da pođe bila je njena odluka. Mislila je da je ljubav jača i od smrti", govori Nedreta Ismić, Admirina majka.

Na obje strane Miljacke bili su Boškovi predratni drugovi. Obećali im bezbjedan izlaz. No, na Vrbanja mostu, tada ničijoj zemlji, sustigli su ih snajperski hici.

Boško i Admira

"Vidio sam ih 300 metara odozgo kako idu i čitava je linija znala, svaki vojnik da oni prelaze, da prelazi jedna muslimanka i jedan Srbin i vjerujte da nikad niko nije pucao s ove strane", kaže Saša Bogdanović Boškov drug.

Ali jeste, sa druge strane. Sa zgrade Steleksa, odnosno sarajevskog Elektrotehničkog fakulteta.

"Dva kratka rafala. Bata je odmah poginuo, a Admira je umrla nakon 15 – 20 minuta", svjedoči još jedan Boškov drug, Milkan Gojković.

Prethodno, ranjena Admira dopuzala je do mrtvog Boška, da ga posljednji put zagrli. Ni svjedočenja očevidaca, niti smrtonosni pogoci u leđa, nisu smetali sarajevskim spin "talentima" da ubice odmah pronađu - na srpskoj strani.

Iskrivljena slika, odaslata je u svijet. Valjda da potplaćeni novinari utvrde monstruozno konstruisano gradivo, tijela ubijenih 7 dana ležala su na sarajevskom asfaltu.

Istina je, mislili su tada, zakopana sa Boškovim i Admirinim tijelom, koje je sa užarenog asfalta, umjesto "glumaca" u uniformama međunarodnih mirovnjaka, evakuisala srpska strana.

Tek mnogo kasnije, procurilo je priznanje. Boška i Admiru, ubili su pripadnici Ševa. 

I onda Herenda nastavlja priznanjima o ubistvu civila prilikom pokušaja prelaska Vrbanja mosta. To su čuveni sarajevski Romeo i Јulija gdje je on gađao iz pravca bivšeg lokaliteta zgrade Steleksa i odatle usmrtio jedno, pa drugo zajedno sa svojim partnerom u zločinima, izvjesnim Šošićem", otkrio je Edin Garaplija, bivši agent AID-a. 

Prva Ševa – Nedžad Herenda "propjevao" je ovo AID-ovom agentu Garapliji odmah poslije rata. No baždareno sarajevsko pravosuđe njegov pjev sklonilo je u ladicu. A moćnici "prvu Ševu" u Holandiju.

Tek prije koji dan za Herendom je raspisana Interpolova potjernica i to za ubistvo rezervista u Velikom parku. Za ubistvo Boška i Admire, međutim, još ni istraga otvorena nije!