latinica  ћирилица
19/05/2017 |  13:10 ⇒ 16:30 | Autor: RTRS

Lanako organizuje akademiju za programiranje: Šansa za zaposlenje

Kompanija Lanako predstavila je novi projekat "Ajtiviti softverska akademija​", koji ima za cilj da obrazuje i pripremi stručni kadar. Konkurs za prvu akademiju ovog tipa će biti otvoren od 19. maja do 30. juna, a moći će se prijaviti svi koji imaju završenu srednju školu i želju da se bave programiranjem.
Lanako-pres konferencija - Foto: RTRS
Lanako-pres konferencijaFoto: RTRS

Polaznici će naučiti da se bave programiranjem, a nekima će biti ponuđeno zaposlenje u kompaniji Lanako, ako uspješno prođu kroz sve testove i zadatke tokom akademije koja će trajati 30 radnih sedmica, po osam časova dnevno.

"Svi kandidati moraju imati završenu srednju školu i želju da se bave programiranjem. Poželjno je da kandidati poznaju osnove rada na računaru i engleskog jezika", rekao je menadžer sektora za edukaciju kompanije "Lanako" Aleksandar Crnovčić.

Akademija bazira nastavu na principima dualnog obrazovanja i uključuje kombinovanu edukaciju i praktičan rad.

"Ukupan ciklus smo podjelili u tri etape. U prvoj će kandidati raditi u paru, u drugoj u timovima po četiri i u trećoj u timovima po osam ljudi. Time ćemo potpuno da pripremimo polaznike da vladaju programiranjem", istakao je Branko Perišić, redovni profesor na Fakultetu tehničkih nauka u Novom Sadu i vodeći mentor na ITivity akademiji.

Tim edukatora čine iskusni univerzitetski nastavnici i stručnjaci zaposleni u kompaniji LANACO, kompetentni i motivisani da na polaznike prenesu znanja i vještine upotrebljive od samog početka profesionaln

Od kandidata se, kako je naglašeno, očekuje da ulože vrijeme i trud, a sve ostale troškove softverske akademije, pokriva Lanako.

U prvom ciklusu biće primljena 24 kandidata, a nastava bi trebalo da počne 4. septembra.