latinica  ћирилица
19/05/2017 |  14:32 ⇒ 14:59 | Autor: RTRS

Višković: Vladu bira i smjenjuje skupštinska većina

Šef Kluba poslanika SNSD-a u Narodnoj skupštini Republike Srpske Radovan Višković ocijenio je da je današnji zahtjev PDP-a da parlament smijeni Vladu Srpske klasična zamjena teza, jer Vladu Srpske bira i smjenjuje skupštinska većina.
Višković Radovan - Foto: RTRS
Višković RadovanFoto: RTRS

Višković je ocijenio da PDP-a i opozicija nemaju tu većinu, i da smjena Vlade uopšte nije u njihovoj nadležnosti. On je dodao da će opozicija u Srpskoj temu smjene Vlade spinovati narednih dana i govoriti o takozvanim "crnim knjigama" i svojom inicijativom za smjenu vlade koja predstavlja "promo materijal" sa netačnim podacima.

Dodao je da pokretači pitanja smjene Vlade zamajavaju javnost u Srpskoj kako bi sakrili činjenicu da nemaju većinu na nivou BiH, u Savjetu ministara i Parlamentarnoj skupštini što je, kako je rekao, potvrdio i poslanik u Parlamentarnoj skupštini Sadik Ahmetović.

Višković je naglasio da opozicija, ne samo da sve čini da oteža Vladi sa nivoa BiH i Savjeta ministara, već gdje god je to moguće nastoji da zaustavi novac koja bi mogao ići za dobrobit građana. Zaključio je da bi bilo dobro da postoji zakonsko rješenje za smjenu opozicije, jer ona funkcioniše na prevarama i lažima.

Izvor. SRNA