latinica  ћирилица
20/05/2017 |  10:37 ⇒ 12:45 | Autor: RTRS

Bratunac: Zbog divlje deponije mještani najavljuju blokadu puteva (VIDEO)

Izgradnjom regionalne deponije na Crnom vrhu kod Zvornika opštine na području regije Birač, među kojima i opština Bratunac, obavezale su se da će komunalni otpad isključivo odvoziti na ovu lokaciju.
Bratunac - Divlje deponije - Foto: RTRS
Bratunac - Divlje deponijeFoto: RTRS

Međutim, Opština Bratunac i opštinsko preduzeće „Gradska čistoća“ dio smeća odvoze na deponiju koja nema ekološku dozvolu.

Mještani naselja Јelovci u blizini deponije ističu da su nekoliko puta ukazivali na ovaj problem ali bezuspješno.

Načelnik opštine Bratunac Nedeljko Mlađenović nije želio da govori o tome zašto u potpunosti nije ispoštovana odluka da se smeće vozi na regionalnu deponiju.

Opštinski Ekološki inspektor Nevenka Majstorović takođe nije željela pred kameru, ali nam je u neformalnom razgovoru rekla da ova deponija nema ekološku dozvolu.

Novoimenovani direktor lokalnog komunalnog preduzeća kaže da još nije upoznat sa svim detaljima u preduzeću i kaže da ne zna da se smeće vozi na spornu lokaciju

U Јavnom Preduzeću regionalna deponija kažu da su uputili zahtjeve svim lokalnim zajednicama da se donesu odluke o zatvaranju svih lokalnih deponija

Ukoliko u Bratuncu ne dođe do komunalnog reda, mještani naselja uz deponiju najavljuju radikalnije mjere, blokiraće put kamionima, a najavili su i potpisivanje peticije.