latinica  ћирилица
20/05/2017 |  16:05 ⇒ 21:04 | Autor: RTRS

U Ljeskovcu kod Bijeljine njemačka kompanija proširuje proizvodne pogone (VIDEO)

Preduzeće S.E.P. iz Ljeskovca kod Bijeljine, koje proizvodi dijelove za automobile, kupila je njemačka Kompanija PASS, koja ima još devet fabrika širom Evrope.
Nove investicije u Ljeskovcu - Foto: RTRS
Nove investicije u LjeskovcuFoto: RTRS

U Ljeskovcu već proširuju proizvodne pogone. U njima bi do početka oktobra trebalo da bude zaposleno još 150 radnika.

Preduzeće sada zapošljava 110 radnika ,većinom ženske radne snage. Proizvodi dijelove za protok tečnosti u automobilima, rezervoare i brizgaljke za pranje vjetrobranskih stakala. Sve su, preko dosadašnjeg vlasnika firme SEP, plasirali širom Evrope i pozitivno poslovali proteklih 10 godina. Radnici od novog vlasnika očekuju više posla i još bolje uslove.

U završnoj fazi su pripreme za izgradnju nove proizvodne hale, površine 2.800 kvadratnih metara, pristižu savremene mašine iz Poljske i Njemačke, a desetak mladih radnika iz Bijeljine upućeno je na specijalizaciju u PASS-ovu fabriku u Poljsku.

- Sada sa PASS-om proširujemo u Evropi tržište, renomirane kuće kao što je Volvo, BMW, Mercedes, jer je kompanija PASS mnogo zvučnija, kaže Rado Maletić, direktor preduzeća PASS.

Iz firme PASS najavljuju gradnju još dva nova proizvodno-skladišna objekta, čime se otvara perspektiva i za nova zapošljavanja. Za nove pogone biće potrebna jača i kvalitetnija struja, pa se ovih dana rade nove trafostanice i pristupne saobraćajnice. Planovi su da u ovom preduzeću za tri godine bude zaposleno 700 radnika.