latinica  ћирилица
21/05/2017 |  08:33 | Autor: RTRS

Zvornik: Centralna svečanost obilježavanja Dana grada

Svečanom akademijom, na kojoj će biti dodijeljena priznanja, danas će u Zvorniku početi centralna svečanost obilježavanja 21. maja – Dana grada.
Zvornik - Foto: SRNA
ZvornikFoto: SRNA

Na Svečanoj akademiji biće dodijeljena priznanja grada Zvornika za 2017. godinu pojedincima, organizacijama i preduzećima za doprinos u razvoju grada.

U okviru ove svečanosti biće otvorena izložba eminentnih bugarskih slikara, kojoj će prisustvovati i predstavnici Ambasade Bugarske u BiH.

Programom obilježavanja Dana grada Zvornika predviđeno je polaganje cvijeća na Spomenik za 1.080 poginulih boraca u odbrambeno-otadžbinskom ratu.

Gradonačelnik Zvornika Zoran Stevanović rekao je da je obilježavanje 21. maja - Dana grada Zvornika počelo prije nekoliko dana nizom manifestacija, što svakako doprinosi afirmaciji ovog grada, ali i afirmaciji sugrađana koji predstavljaju svoje stvaralaštva u okviru ovogodišnjeg programa.

Stevanović je naglasio da je ova manifestaciji prilika da se afirmišu lokalni stvaraoci, ljudi koji značajan dio svog slobodnog vremena provode u amaterskom radu i učestvuju na svim manifestacijama koje se u gradu organizuju tokom godine.

"Ovo je na neki način naša želja i naš put da ih afirmišemo, da to svi vide i da se svi upoznaju sa njihovim stvaralaštvom", rekao je Stevanović.

On je podsjetio da ove godine Zvornik obilježava 607 godina postojanja.

Naziv Zvornik prvi put se pominje u spisima Dubrovačkog arhiva 21. maja 1410. godine, pa je taj datum Zvornik uzeo za obilježavanje dana grada.

Izvor: Srna