latinica  ћирилица
21/05/2017 |  09:32 | Autor: RTRS

Danijelson o evropskim integracijama sa predstavnicima BiH i Srpske

Generalni direktor Direkcije Evropske komisije za susjedstvo i pregovore o proširenju Kristijan Danijelson sutra će u Sarajevu razgovarati sa zvaničnicima BiH o procesu eropskih integracija i reformama koje je potrebno preduzeti na tom putu, a o istoj temi govoriće i u utorak, 23. maja, u Banjaluci.
Kristijan Danijelson - Foto: SRNA
Kristijan DanijelsonFoto: SRNA

Danijelson će se sutra u Sarajevu obratiti učesnicima konferencije "Sarajevo biznis forum 2017", a potom sastati sa članovima Predsjedništva BiH, najavljeno je iz Delegacije EU u BiH.

Predviđen je i sastanak sa predsjedavajućim Savjeta ministara BiH Denisom Zvizdićem i njegovim zamjenicima Mirkom Šarovićem i Vjekoslavom Bevandom. Po završetku sastanka Danijelson i Zvizdić daće izjave novinarima.

U toku boravka u Sarajevu Danijelson će otovoriti postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda u Butilima, u čiju je obnovu EU uložila 13 miliona evra.

U utorak, 23. maja, Danijelson će posjetiti Banjaluku, gdje će se prvo sastati sa predsjednikom Vlade Republike Srpske Željkom Cvijanovićem, a potom i predsjednikom Republike Srpske Miloradom Dodikom, navode iz Delegacije EU u BiH.

Danijelson će u Banjaluci prisustvovati konferenciji kojom se zvanično obilježava početak tvining lajt projekta koji finansira EU "Podrška administrativnim strukturama za poslove integracije u EU parlamenta BiH", nakon čijeg su završetka predviđene izjave za medije.

Izvor: Srna