latinica  ћирилица
21/05/2017 |  16:28 ⇒ 16:31 | Autor: RTRS

Tošić i CSKA u LŠ, Zenit i Ivanović moraju u LE

Fudbaleri CSKA osvojili su drugo mjesto u ruskoj Premijer ligi koje vodi u kvalifikacije za Ligu šampiona, ostavivši bez elitnog takmičenja velikog rivala Zenit.
Branislav Ivanović - Foto: Getty Images
Branislav IvanovićFoto: Getty Images

CSKA Zorana Tošića je drugu poziciju osvojio sa četiri pobjede u nizu u finišu šampionata, a "ovjerio" sa ubjedljivih 4:0 protiv Anžija u posljednjem kolu.

"Armejci" su tako sačuvali bod prednosti ispred Zenita, koji je u nedjelju slavio samo utješnu pobjedu u Moskvi protiv Lokomotive sa 2:0.

Tim Branislava Ivanovića će nastupiti u Ligi Evrope zajedno sa Krasnodarom, koji je ubjedljivim trijumfom u Tomsku sa 5:1 "odbranio" četvrto mjesto od Tereka i Rostova.

Šampion Rusije je Spartak iz Moskve poslije čak 16 godina, ispali su Krilja Sovjetov i Tomsk, dok će u baražu za opstanak igrati Orenburg i Arsenal, zahvaljujući trijumfima nad favorizovanim Rostovom i Spartakom u posljednjem kolu.

U Premijer ligu se vraća Dinamo Moskva, a u elitu je promovisan i Tosno. U baražu sa Orenburgom i Arsenalom igraće Јenisej Krasnojarsk i SKA Kabarovsk.

Izvor: B92