latinica  ћирилица
21/05/2017 |  17:12 ⇒ 20:53 | Autor: RTRS

Mektić potvrdio za RTRS: Podnio sam ostavku na sve funkcije u SDS-u (VIDEO)

Nova previranja u SDS-u!
Dragan Mektić - Foto: RTRS
Dragan MektićFoto: RTRS

Dragan Mektić potvrdio je za RTRS pisanje medija da je, na sjednici prnjavorskog odbora stranke, podnio neopozivu ostavku u odboru i da, zbog tajkunizacije u SDS-u, odbija sve stranačke funkcije.

Na izbornoj sjednici prnjavorskog SDS-a, na kojoj je Nemanja Vasić izabran za predsjednika, birani su i članovi za Glavni odbor stranke, u kome imaju pravo na tri člana.

Odlučeno je da to budu Nemanja Vasić, Maja Pezer i Miladin Stanić.

Dok Vasić danas tvrdi da bi predsjednik SDS-a trebalo da u Glavni odbor, na njihov zahtjev, kooptira Mektića, on je za našu televiziju potvrdio da na to neće pristati. Potvrdio je i da su tačni navodi medija o njegovoj ostavci.

- Podnio sam ostavku na članstvo u Opštinskom odboru i odbio da budem član u bilo kojem stranačkom organu zato što sam računao da će ovi izbori donijeti osvježenje. Međutim i dalje tajkuni i ljudi koji su iskoristili rat za šverc i bogaćenje ponovo ulaze u stranku, kaže Mektić.

Međutim, novoizabrani predsjednik prnjavorskog SDS-a kaže da od Mektića nije dobio zvaničnu potvrdu ostavke.

- Ništa nismo dobili, ništa pismeno. Možda je to neko njegovo trenutno razočarenjenje, ali nema nijednog razloga za to. Nije važno da li je neko kooptiran ili nije, jednostavno u istom momentu smo imali dva dobra kandidata, ističe Vasić.

Miladin Stanić, kojeg je između ostalih, Mektić prozvao za tajkunizaciju u prnjavorskom SDS-u, kaže da optužbe nije čuo, jer je sjednicu napustio prije završetka. Izjavio je takođe da nema komentar.

Dok Mektić ostaje u SDS-u, Simuna Žakula peti je poslanik stranke, koji je u ovom skupštinskom sazivu napustio njihove redove.

To su, prije nje, učinili Nenad Stevandić, Zlatko Maksimović, Slavko Dunjić i Darko Banjac.