latinica  ћирилица
21/05/2017 |  19:04 ⇒ 22/05/2017 | 12:52 | Autor: RTRS

Cvijanovićeva Crnatku - nisi imao glasova ni za parlament (VIDEO)

Nisi imao glasova ni da uđeš u parlament. Ivanić pobjedu može zahvaliti Bošnjacima. Tako je premijerka Željka Cvijanović odgovorila ministru u Savjetu ministara BiH Igoru Crnatku, na njegovo podsjećanje da je Ivanić imao više glasova od nje za člana Predsjedništva.
Željka Cvijanović - Foto: RTRS
Željka CvijanovićFoto: RTRS

A to je, opet, bio njegov odgovor na premijerkinu izjavu SRNI da su građani na izborima 2016. rekli šta Savez za promjene nije dobro uradio u Sarajevu.

Pozicija srpskog člana Predsjedništva BiH jedina je na kojoj je Savez za promjene uspio ostvariti pobjedu, i to su uspjeli uz pomoć Bakira Izetbegovića i Koalicije "1. mart", a ne kapaciteta partija u Savezu za promjene, kaže premijerka: "Ako je to jedina pobjeda iza koje se Savez za promjene može kriti, a biti nemoćan da popravi svoj odnos prema građanima i institucijama Republike Srpske, onda to znači da su i gora vlast nego što sam opisala."

A za Crnatka su, kaže, kao i za premijerku, najmjerodavniji glasački listići. Njima je, podsjeća, Cvijanovićeva u trci za člana Predsjedništva izgubila od Ivanića.

- Na listiću piše da je Mladen Ivanić, tadašnji predsjednik PDP-a, na zadnjim izborima imao više glasova od nje i da je ona apsolutni gubitnik, riječi su Igora Crnatka.

To mogu zahvaliti bošnjačkim glasovima, kaže premijerka, što su, podsjeća, potvrdili i u Koaliciji Domovina.

- Mi smo vam vjerovali gospodine Ivaniću i zamjeramo Vam što ne štitite Ustav BiH već se stavljate na stranu politike Srba, iako ste izabrani glasovima sva tri konstitutivna naroda. I smatramo da je to bila naša najveća greška, ističe Mihnet Okić, iz Kalicije Domovina.

Za Crnatka bi bila greška da je Cvijanovićeva, nakon tih izbora, dobila njegovu poziciju.

- Vi, gospodine Crnadak, kao nosilac liste niste uspjeli ući ni u parlament. Mjesto ministra inostranih poslova nikad me nije zanimalo, ali sigurno ne bih dozvolila da ambasadori 'pljuju' po institucijama Republike Srpske u svijetu, kao što ste Vi to dozvolili, kategorična je Cvijanovićeva.

Ako se sva politika Saveza za promjene gradi na mahanju navodnim aferama, prijetnjom protestima u kojima okupe manje ljudi od onih protiv kojih protestuju, jasno je kakva ste opozicija i kakva vlast, poručila je Cvijanovićeva.