latinica  ћирилица
22/05/2017 |  08:10 ⇒ 09:13 | Autor: RTRS

Gašić na čelu BIA

Bivši ministar odbrane Bratislav Gašić sutra preuzima novu dužnost - odlazi na čelo Bezbjednosno informativne agencije, pišu beogradski mediji.
Bratislav Gašić na pres konferenciji - Foto: SRNA
Bratislav Gašić na pres konferencijiFoto: SRNA

Ta informacija je sinoć potvrđena Večernjim novostima u vrhu Srpske napredne stranke. Time se i formalizuje povratak Gašića na javnu političku scenu, što je nedavno najavio i premijer Aleksandar Vučić, dodaju Novosti.

Taj list piše da se pominjalo da bi Gašić trebalo da ide na mjesto sekretara za nacionalnu bezbjednost ili da se vrati na neku visoku funkciju u Ministarstvu odbrane.

Gašić će pred sobom imati važan zadatak- da "utegne" službu bezbjednosti i da radi na njenoj što boljoj koordinaciji sa vojnim službama VBA i VOA, kao i sa Ministarstvom unutrašnjih poslova, piše Alo koji je takođe objavio ovu informaciju.

Podsjetimo, Gašić je smijenjen sa funkcije ministra odbrane nakon uvrede novinarke B92, a premijer Vučić je tada rekao da, iako je zadovoljan njegovim radom, ne može da ga amnestira zbog tog skandala.

Inače, Gašić važi za jednog od najbližih Vučićevih saradnika, a bio je i veoma aktivan u njegovom izbornom štabu na nedavnim predsjedničkim izborima.

Izvor: Tanjug