latinica  ћирилица
22/05/2017 |  11:41 | Autor: RTRS

Rusi sa sve većom ironijom posmatraju dešavanja u SAD

Rusi sa sve većom ironijom posmatraju dešavanja u SAD, poredeći tu situaciju sa haosom u svojoj zemlji tokom devedesetih godina prošlog vijeka, za vrijeme Borisa Јeljcina, navodi agencija "Blumberg".
SAD - Rusija (foto: geopoliticsmadesuper.com) -
SAD - Rusija (foto: geopoliticsmadesuper.com)

Nedavno je sam američki predsjenik Donald Tramp na "Tviteru" napisao da se u Rusiji "krišom podsmijavaju gledajući kako se SAD raspadaju".

Posebno se u cinizmu ističe ministar spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov koji je, kako navodi "Blumberg", odglumio da ga je iznenadila vijest o smjeni direktora FBI-ja DŽejmsa Komija.

Uslijedila je ironična ponuda Vladimira Putina američkim kongresmenima da im pošalje stenogram razgovora Trmpa i Lavrova i pokaže da nikakve tajne nisu otkrivane.

"Ova izjava je čisto ismjavanje. Nemoguće je zamisliti da Kongres tako nešto zatraži od ruskog predsjednika", navodi agencija.

Posebno se ističu uspješni nastupi Sergeja Lavrova u Evropi, a pogotovo susret sa generalnim sekretarom Savjeta Evrope Torbjornom Јaglandom.

Poznato je da su neki američki mediji histerično reagovali na ulazak ruskog fotografa u Ovalni kabinet tokom susreta Tramp-Lavrov, izražavajući bojazan da je on mogao da postavi prislušne uređaje!?

"Nadam se da nećete imati problema zbog fotografija", rekao je Јagland tim povodom Lavrovu tokom fotografisanja.

"To zavisi od toga kakve tajne ćete mi otkriti", odgovorio je cinično Lavrov, aludirajući na tvrdnje američkih medija da mu je Tramp otkrio neke tajne u vezi sa situacijom u Siriji.

"Ovakav ruski humor Evropa prihvata sa oduševljenjem", smatra "Blumberg".

Vlada u Moskvi nastavlja da se zabavlja, jer situacija u Beloj kući veoma podsjeća na Јeljcinovu Rusiju u njenim najgorim vremenima.

Neprekidni skandali ugrožavaju "specijalni status" SAD u svijetu, što ide naruku geopolitičkim protivnicima Vašingtona.

Trampovi kritičari moraju da shvate da istrajavanjem u neosnovanim, ali izuzetno ozbiljnim optužbama - samo štete svojoj zemlji", ističe agencija "Blumberg".

Izvor: Srna