latinica  ћирилица
22/05/2017 |  14:26 | Autor: RTRS

Mirjanić pozvao italijanske firme da investiraju u Republiku Srpsku

Ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske Stevo Mirjanić, koji se nalazi u dvodnevnoj posjeti Italiji, pozvao je danas italijanske firme da investiraju u Republiku Srpsku, ističući da će Vlada Republike Srpske obezbijediti povoljne uslove za realizaciju takvih investicija.
Ministar Mirjanić u posjeti Italiji - Sastanak u Privrednoj komori - Foto: RTRS
Ministar Mirjanić u posjeti Italiji - Sastanak u Privrednoj komoriFoto: RTRS

Ministar Mirjanić, za koga je danas priređen prijem u Privrednoj komori u Raveni u Italiji, izrazio je zadovoljstvo mogućnošću da se Republika Srpska predstavi potencijalnim investitorima i kompanijama u regiji Ravena i Ferara.

Nakon susreta u Privrednoj komori, ministar Mirjanić se sastao sa predstavnicima 10 italijanskih firmi.

Mnoge od italijanskih firmi koje se bave proizvodnjom mašina specijalizovanih za preradu voća i povrća, hladnjača, firme iz oblasti vodoprivrede i prečišćavanja otpadnih voda, te opreme za navodnjavanje, te proizvodnjom sadnica, izrazile su interes za formiranjem zajedničkih preduzeća za proizvodnju i plasman ne samo roba, nego i usluga.

Ministar Mirjanić je ukazao na povoljan tretman stranih investitora u Republici Srpskoj, koji je kod nas regulisan Zakonom o stranim ulaganjima i poreskom politikom, koja je među najstimulativnijima u regionu.

Posjetu Italiji,Mirjanić će nastaviti obilaskom firmi koje su odabrane kao najprestižnije u oblasti poljoprivrede i sa interesom i potencijalom za širenje na naše tržište.