latinica  ћирилица
22/05/2017 |  16:55 ⇒ 18:35 | Autor: RTRS

Vučić potvrdio: Gašić će biti šef BIA

Premijer i izabrani predsjednik Aleksandar Vučić potvrdio je danas da će Bratislav Gašić biti na čelu BIA. Istakao je da ima mnogo kvaliteta i da ne treba sumnjati u njegovu lojalnost državi Srbiji.

Vučić je, odgovarajući na pitanja novinara, rekao i da je Gašić bio bez funkcije godinu ipo, da je platio cijenu za ono što je učinio i da ga smatra čovjekom koji sve zna po pitanju bezbjednosti.

"On ima mnogo dobrih kvaliteta, sve zna o sistemu bezbjednosti i odbrane, bio je odličan ministar odbrane, i uvjeren sam u njegovu lojalnost", rekao je Vučićna na  Fakultetu za bezbjednost gdje je danas održao predavanje.

Vučić je prethodno za Blic rekao da je Gašić "veoma vrijedan, posvećen čovjek, odan svojoj državi":

"Zahvalan sam Đorđeviću na očuvanju pune stabilnosti Republike Srbije i primjernom i odgovornom obavještajnom radu", rekao je Vučić.

Bivši ministar odbrane Srbije i član Predsedništva vladajuće Srpske napredne stranke Bratislav Gašić prethodno u izjavi za Radio Slobodna Evropa nije želio ni da demantuje ni da potvrdi nezvanične informacije da će sutra biti imenovan za direktora Bezbjednosno informativne agencije Srbije.

Prvog čovjeka BIA, prema zakonu, postavlja i razrješava Vlada Srbije. Dosadašnji direktor je na tu funkciju imenovan 2013.

Bratislav Gašić je bio na mjestu ministra odbrane Srbije. Smijenjen je nakon pritiska javnosti zbog uvredljivog komentara upućenog novinarki.

Izvor: Tanjug