latinica  ћирилица
22/05/2017 |  17:05 ⇒ 18:22 | Autor: RTRS

Građani mogu odabrati jedan od tri modela plaćanja RTV takse (VIDEO)

Radio-televizija Republike Srpske, zahvaljujući vašem redovnom plaćanju RTV takse, jedan je od ekonomski najstabilnijih javnih subjekata u Republici Srpskoj i BiH.
RTRS - RTV dom - Foto: RTRS
RTRS - RTV domFoto: RTRS

Radi unapređenja dostave računa i pojednostavljenja načina plaćanja, te umanjenja troškova uplate, svi obveznici mogu odabrati neki od modela plaćanja.

- Imamo tri dominantna modela plaćanja. Јedan je putem inkaso službe, gdje je RTV taksu moguće izmiriti našim inkasantima na terenu. 180 inkasanata svakodnevno radi na terenu. " Dijelu obveznika račun se fakutirše uz račun za fiksnu telefoniju, a od nedavno, u dobroj namjeri da pokrijemo cijelo područje Republike Srpske i da napravimo jednakost u obavezi plaćanja RTV takse, imamo i dostavu putem pošte - naveo je Pavle Čarkić, pomoćnik direktora Službe RTV takse.

Zamjenik direktora Direkcije RTRS-a Srđan DŽajić istakao je da je za prošlu godinu od kompletnog iznosa prikljupljenog za RTV taksu na teritoriji BiH, 56 odsto sredstava prikupljeno na teritoriji Republike Srpske.

- Kada to uporedite sa podacima o broju domaćinstava u Srpskoj i FBiH, vidite da je tu ogroman disbalans - naglasio je DŽajić.