latinica  ћирилица
22/05/2017 |  22:43 | Autor: RTRS

Zvezda savladala FMP

Košarkaši Crvene zvezde zabilježili su novu pobjedu u okviru desetog kola Superlige, pošto su na svom terenu savladali ekipu FMP-a sa 77:69. Mega u gostima savladala ekipu Vršca.

Zvezda je devetom pobjedom iz deset odigranih utakmica zadržala prvo mjesto na tabeli Superlige, a do pobjede protiv FMP-a stigli su bez previše muke.

Ognjen Kuzmić bio je najefikasniji u pobjedničkoj ekipi sa 16 postignutih poena, dok je na drugoj strani najbolju partiju pružio Aleksandar Bursać sa 19.

Crveno-bijeli su već poslije prve četvrtine imali prednost od 25:16, do kraja treće četvrtine stekli su i 15 poena prednosti, ali su igrači FMP u posljednjoj dionici postigli čak 27 poena i tako uspjeli da ublaže poraz. 

Mali problem za trenera Dejana Radonjića može da predstavlja povreda Marka Simonovića, koji je u drugoj četvrtini nezgodno doskočio i više se nije vraćao na teren.

Košarkaši Mega Leksa savladali su u gostima ekipu Vršca sa 92:87 i zabilježili izuzetno značajnu pobjedu koja ih drži na četvrtom mjestu na tabeli, koje vodi u ABA ligu naredne sezone. 

Izvor: RTS