latinica  ћирилица
23/05/2017 |  12:22 ⇒ 19:43 | Autor: RTRS

BN i Slobodna Bosna moraju Radmanoviću platiti odšetu zbog uvrede

Okružni sud u Banjaluci odbio je žalbu medijskih kuća BN iz Bijeljine i Slobodna Bosna iz Sarajeva, na presudu Osnovnog suda od 23. februara prošle godine u kojoj je presuđeno da te kuće moraju da isplate 2.500 KM delegatu SNSD u Domu naroda BiH Nebojši Radmanoviću zbog, kako je navedeno u presudi, povrede ugleda.
Nebojša Radmanović - Foto: RTRS
Nebojša RadmanovićFoto: RTRS

U saopštenju iz SNSD-a navodi se da su ove medijske kuće 26. i 27. maja 2014. godine, u periodu dok je Radmanović bio srpski član Predsjedništva BiH, na svojim internet portalima objavili tekst Slobodana Vaskovića.

Slobodna Bosna je objavila tekst pod naslovom "Čuva bog Nešu svog: Radmanovićev novi stan od 300 kvadratnih metara ostao suh", a BN - "Voda nije ušla u Radmanovićev novi stan"

Osnovni sud u Banjaluci je u presudi od 23. februara prošle godine naveo da tuženi nisu objavili demanti, već su ga iskrivili "čime je grubo prekršena novinarska etika", kao i "da je u navedenim člancima iznesen niz netačnih informacija sa očiglednom namjerom autora i tuženih da moralno i politički diskvalifikuju tužioca, koji nije vlasnik nikakvog stana od 300 kvadratnih metara, te da su se ove činjenice vrlo jednostavno mogle provjeriti prije objavljivanja", dodaje se u saopštenju.

Izvor: SRNA