latinica  ћирилица
23/05/2017 |  14:09 | Autor: RTRS

Naoružani Albanci okupirali Rumiju na Dan nezavisnosti Crne Gore (FOTO)

Veća grupa Albanaca, među kojima je bilo i naoružanih muškaraca u maskirnim uniformama, okupila se u svojevrsni vojni kamp na vrhu planine Rumije, iznad Bara, i to 21. maja, kada je Crna Gora obilježavala Dan nezavisnosti.
Uniformisani i naoružani Albanci okupirali Rumiju na Dan nezavisnosti Crne Gore (foto: IN4S) -
Uniformisani i naoružani Albanci okupirali Rumiju na Dan nezavisnosti Crne Gore (foto: IN4S)

Pored ljudi u uniformama i sa dugim noževima, na skupu su bile i osobe u majicama takozvane "prirodne" Albanije koja, kao se podsjeća, obuhvata i značajan dio teritorija Crne Gore, objavio je portal IN4S.

U vojnom kampu našao se i predsjednik Opštine Ulcinj Nazif Cungu, koji se "oprobao" u streljačkim disciplinama.

Takođe, na vrhu Rumije, na Dan nezavisnosti Crne Gore, uveliko su se vijorile zastave Albanije, a niko iz Podgorice nije reagovao tim povodom.

Policija je, inače, hitno dejstvovala i privela menadžera Budve i funkcionera Nove srpske demokratije Mila Božovića, jer je 21. maja na svojoj kući istakao trobojku, odnosno narodnu zastavu Crne Gore, navodi taj portal.

Očigledno je, kako se ističe, da u Crnoj Gori vladaju dvostruki aršini, tj. da je sve dozvoljeno vladajućoj crnogorsko-bošnjačko-albanskoj koaliciji, a snaga države demonstrira se selektivno i isključivo nad pripadnicima srpskog naroda u Crnoj Gori.

Portal pita da li će se narednih dana oglasiti Tužilaštvo povodom albanskog zauzimanja Rumije ili će vlasti sve prećutati kao i mnoge ranije slučajeve isticanja albanskih zastava u Ulcinju, Tuzima, Gusinju, te hrvatskih zastava u Boki ili turskih u brojnim gradovima na sjeveru zemlje.

S druge strane, ekspresno se reaguje kada je u pitanju svako podsjećanje na izvornu tradiciju Crne Gore, a trobojka je svakako njen značajan dio, zaključuje portal

Izvor: Sputnjik