latinica  ћирилица
23/05/2017 |  14:16 | Autor: RTRS

Kosačov: Evropu ne potresa ni Kremlj ni Asad, već teroristi

Šef Međunarodnog komiteta Savjeta Federacije Rusije Konstantin Kosačov smatra da će nakon britanske tragedije biti revidirani principi evropske politike prema kojima je smanjena saradnja sa Rusijom u oblasti borbe protiv terorizma.
Konstantin Kosačov (Foto: Sputnik/Vladimir Fedorenko) -
Konstantin Kosačov (Foto: Sputnik/Vladimir Fedorenko)

"Ne mislim da sada treba da razgovaramo o propustima direktno britanskih službi bezbjednosti, iako će doći i do toga. Već je jasno da apsolutnu zaštitu od terorizma zasad još nije smislio", napisao je ruski senator na Fejsbuku, i dodao, "Međutim, jedini način da se pobijedi terorizam je da počne da se pobjeđuje. Korak po korak, zajedno i na koordiniran način".

"Volio bih da vjerujem da će poslije još jedne britanske tragedije biti revidirani principi evropske politike, prema kojima je smanjena saradnja sa Rusijom u oblasti borbe protiv terorizma. Zato što je u najmanjoj mjeri greška, a u najvećoj pomoć našim zajedničkim neprijateljima", navodi Kosačov.

Ruski političar je naglasio da ruski prijedlog za formiranje protivterorističke koalicije ostaje na snazi. "Vrijeme je da se shvati da Evropljane ne diže u vazduh sirijski predsjednik Bašar el Asad, niti Kremlj, niti Teheran i Vašington. Naša ponuda za saradnju i formiranje protivterorističke koalicije je aktuelna i bez rokova", napisao je on.

Kosačov je, takođe, izrazio najdublje saučešće žrtvama terorističkog napada. "U ovakvim trenucima zaboravlja se politika i preovladavaju emocije", dodao je senator.

Izvor: Sputnjik