latinica  ћирилица
23/05/2017 |  15:02 ⇒ 15:25 | Autor: RTRS

Cvijanović: Radnici Robnih rezervi biće zbrinuti

Predsjednica Vlade Republike Srpske Željka Cvijanović izjavila je danas u Banjaluci da u preduzeću Robne rezerve ima 30 radnika i da će oni koji su administrativni naći posao u ostalim institucijama.
Željka Cvijanović - Foto: RTRS
Željka CvijanovićFoto: RTRS

- Mislim da se pojavio problem dijela ljudi koji su radili kao čuvari u skladištima i to ćemo morati rješavati. Problem sa radnicima biće prevaziđen, ali je suština na koji način da Robne rezerve u budućnosti budu funkcionalne i da više ne zapadaju u probleme kao do sada - rekla je Cvijanovićeva novinarima.

Na pitanje kako komentariše nekoliko arbitražnih sporova u energetskom sektoru, Cvijanovićeva je rekla da je situacija veoma komplikovana, ali da se nada da će sve izaći na određeni čistac.

- Stav pravnih timova, koji su u ime Republike Srpske prisutni u pripremama za arbitražne sporove, jeste da se sa višeaspekata osporavaju ulaganja u Termoelektranu "Ugljevik" na koja se poziva bivša elektroprivreda Slovenije - kaže Cvijanovićeva.

Ona je navela da postoje neki novi zahtjevi kada je riječ o Termoelektrani "Gacko".

- Mislim da će biti veoma problematično s obzirom na to kakvo je bilo uređenje bivše države i šta se smatra investiranjem, jer su postojali sasvim drugačiji socijalistički aranžmani - ocijenila je Cvijanovićeva.

Izvor: SRNA