latinica  ћирилица
23/05/2017 |  15:34 | Autor: RTRS

Mirjanić: "Orogel" - primjer uvezivanja proizvođača i tržišta

Ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske Stevo Mirjanić istakao je tokom današnje posjete italijanskoj firmi "Orogel", najvećem svjetskom proizvođaču smrznutog povrća, te veletržnici u Ćezeni, da je ovo pravi primjer i model uvezivanja proizvođača i tržišta.
Stevo Mirjanić - Foto: SRNA
Stevo MirjanićFoto: SRNA

On je rekao da se to sprovodi putem sistema ugovorene proizvodnje, posredstvom zadruge u slučaju firme "Orogel" i kontrole kompletnog ciklusa proizvodnje od sjetve do finalnog proizvoda, navodi se u saopštenju iz Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Srpske.

Predstavnici firme "Orogel" i veletržnice u Ćezeni izrazili su dobru volju za podršku Ministarstvu i poslovnim subjektima u uspostavljanju sličnog modela u Republici Srpskoj.

Oni su dodali da će u narednom periodu biti organizovana uzvratna posjeta zainteresovanih investitora, sa kojima je Mirjanić razgovarao tokom dvodnevne posjete Italiji.

Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske do tada će pripremiti listu subjekata iz Republike Srpske koji bi bili potencijalni partneri italijanskim firmama za plasman robe, prije svega za zajedničku proizvodnju.

Izvor: Srna