latinica  ћирилица
23/05/2017 |  16:15 ⇒ 19:36 | Autor: RTRS

RTRS u posjedu zabilješke "Sužbena tajna" - kako je Obren Petrović vodio ratnu SЈB Doboj? Dnevnik pratite na portalu RTRS-a

Naša kuća je u posjedu službene zabilješke pod oznakom "strogo povjerljivo" o ulozi Obrena Petrovića u ratnim dešavanjima u Doboju.
Obren Petrović - Foto: RTRS
Obren PetrovićFoto: RTRS

U nastavku suđenja Milanu Ninkoviću i trojici optuženih za ratni zločin na području Doboja svjedoku Tužilaštva BiH Obrenu Petroviću danas su u Sudu BiH predočeni izvodi iz zapisnika sa sastanaka civilnih, vojnih i policijskih struktura Doboja u kojima su, zbog propusta u radu i loše bezbjednosne situacije, navedeni razlozi za njegovu smjenu sa mjesta načelnika dobojske Stanice javne bezbjednosti.

Milan Ninković, Borislav Paravac, Andrija Bjelošević i Milan Savić optuženi su da su od maja 1992. do kraja 1993. godine učestvovali u udruženom zločinačkom poduhvatu usmjerenom protiv civilnog bošnjačkog i hrvatskog stanovništva.

Više u Dnevniku 2 u 19.30 u kojem još možete gledati: 

 - Kakvu korist Republika Srpska može imati od kineskog Puta svile!

- Bavimo se i nedavnim zahtjevom Hrvatske za poravnanjem dugova za struju. Da li će biti međunarodne arbitraže?

- Pripremili smo i priču koja je digla Prijedor na noge. Zašto u privatizovanom “Impru” nema mjesta za srpske borce?

-RTRS u posjedu strogo povjerljivog dokumenta koji govori o ratnoj ulozi Obrena Petrovića. Pogledajte šta je dobojski gradonačelnik radio u ratu!

-Svijet je šoku nakon terorističkog napada u Mančesteru! Šta je pokazala dosadašnja istraga?

Dnevnik gledajte na portalu RTRS-a.