latinica  ћирилица
23/05/2017 |  16:24 ⇒ 17:24 | Autor: RTRS

Ivanić: Pružiti veću podršku i pomoć nastadalim od mina (VIDEO)

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Mladen Ivanić najavio je ,tokom boravka u Doboju, da će organizovati donatorsku manifestaciju, radi podrške žrtvama mina.
Ivanić posjetio Udruženje amputiraca u Doboju - Foto: RTRS
Ivanić posjetio Udruženje amputiraca u DobojuFoto: RTRS

Ivanić je posjetio Udruženje amputiraca u Doboju i upoznao se sa problemima s kojima se suočavaju.

Brojni su problemi s kojima se suočavaju amputirci. Kažu o deminiranju i uklanjanju mina vodi se kakva takva briga, ali o njima jedva da se čuje da postoje.

"Tražimo kvalitetnija i bolja ortopedska pomagala, želimo da imamo banjsku rehabilitaciju, da naše zdravstveno stanje na neki način unaprijedimo", istakao je Zoran Panić iz Udruženja amputiraca Doboj.

Problem je i posao. Mnogi se bore kako znaju i umiju, ali im treba podrška i podsticaj.

Doboj: Ivanić  u Udruženju amputiraca (Foto: RTRS)

"Najmanje se radi na pružanju podrške žrtvama mina i zahvaljujući posjeti predsjedavajućeg Ivanića mi pokušavamo da pokrenemo inicijativu da se žrtvama mina pruži veća podrška", ističe Željko Volašpredsjednik Republičke organizacije UDAS.

Mladen Ivanić je istakao da će učiniti sve da se organizuje manifestacija koja će okupiti domaće i međunarodne donatore.

"Pokušaćemo da stvorimo uslove da se u ovoj godini kada se obilježava 20 godina borbe protiv mina pokaže više pažnje prema onom što se zove podrška žrtvama", rekao je Ivanić.

U BiH ima više od 8.500 žrtava mina, od čega je više od 4.000 u RS. Ove godine mine su odnijele dvije žrtve.