latinica  ћирилица
23/05/2017 |  17:29 ⇒ 20:45 | Autor: RTRS

Teatar fest: Odigrana predstava "Novo doba" (VIDEO)

Šeste večeri Teatar festa "Petar Kočić", izvedena je predstava "Novo doba", autora Vuka Boškovića, a u režiji Dine Mustafića. Riječ je o koprodukciji beogradskog Bitef Teatra i sarajevskog Art Huba.
Teatar fest-predstava "Novo doba" - Foto: RTRS
Teatar fest-predstava "Novo doba"Foto: RTRS

Da li se pokoriti tranziciji ili je odbiti, pa sve izgubiti, ili jednostavno emigrirati sa ovog prostora? Ovo su ključna pitanja u predstavi "Novo doba" koja bez metafore isijava sav haos oko nas i ostavlja nas bez ikakvog odgovora.

"Svuda gdje smo igrali u regionu publika je prepoznala zajedničke reference svih ljudi koji učestvuju u politici i koje se politika na bilo koji način tiče u smoslu karijere i opstanka u periodu tranzicije", istakla je glumica Mirjana Karanović.

U ovom komadu fragmentarne dramaturgije petoro glumaca tumači dest likova: Mirjana Karanović, Boris Isaković, Ermin Bravo, Snežana Bogićević i Slaven Došlo.

"Rad na predstavi je bio veoma uzbudljiv zato što smo zajedno i to veoma slobodno dopisivali i brisali dijelove teksta. To je bio vrlo kratak proces, ali buran i uzbudljiv", naglasio je glumac Boris Isaković.

Predstavom "Moje dete", Beogradskog dramskog pozorišta, večeras se završava takmičarski program dvadesetog Teatar festa "Petar Kočić".