latinica  ћирилица
24/05/2017 |  10:03 ⇒ 18:03 | Autor: RTRS

Prijedor: Sahranjen Drago Tadić (VIDEO)

U Prijedoru je danas sahranjen zamjenik gradonačelnika i predsjednik Gradskog odbora SNSD-a, Drago Tadić.
Milorad Dodik -
Milorad Dodik

Prethodno je u sali Pozorišta Prijedor održana komemoracija.

U Knjigu žalosti upisali su se predsjednik Srpske i lider SNSD-a Milorad Dodik i lider DNS-a Marko Pavić.

Knjiga žalosti

Dodik je na komemoraciji izjavio da je Tadić u ovoj stranci obavljao značajne dužnosti odbornika, poslanika, pa sve do zamjenika gradonačelnika Prijedora i da je u dosta složenim okolnostima vodio prijedorski odbor SNSD-a.

"On je bio tih i nenametljiv čovjek, nikada bučan. Јedino što je bučno bilo u njegovom životu jeste bio način kako je otišao iznenada i to nas je sve zateklo, a pogotovo mene, jer smo imali niz dogovora kako dalje da se krećemo. Pamtiću ga kao dobrog čovjeka koji je volio Prijedor, Republiku Srpsku i borce Republike Srpske i čovjeka koji nije odustajao od bazičnih vrijednosti u politici i životu", naveo je Dodik.

Gradonačelnik Prijedora Milenko Đaković izjavio je da je smrt njegovog zamjenika Drage Tadića nenadoknadiv gubitak kako u lokalnoj administraciji, tako i u gradu uopšte.

"Drago je bio čovjek i jedan od vjesnika razuma i istine koji je cijeli život založio u borbu za prava građana Prijedora i Republike Srpske, i mi ćemo nastaviti sa projektima i idejama koje smo zajedno planirali u budućnosti da realizujemo", naglasio je Đaković.

Okupljenima se obratio i član Izvršnog odbora Gradskog odbora SNSD-a Prijedor Vlado Reljić, koji je evocirao uspomene na zajedničke dane provedene u djetinjstvu, mladosti, na radnom mjestu u Rudnicima željezne rude /RŽR/ "Ljubija", te i kasnije, tokom izgradnje Republike Srpske, pa sve do Tadićeve iznenadne smrti.

Komemoraciji u prepunoj sali Pozorišta Prijedor prisustvovali su brojni predstavnici političkog i društvenog života ovoga grada i Republike Srpske.

Tadić je preminuo u ponedjeljak u 58. godini.

Bio je zamjenik gradonačelnika i predsjednik Gradskog odbora SNSD-a.Karijeru je počeo 1982. godine obavljajući rukovodeće funkcije u Rudniku željezne rude Ljubija. U periodu od 2005. do 2010. godine obavljao je funkciju načelnika Odjeljenja za stambeno-komunalne poslove u gradu Prijedoru.

Član SNSD-a je od 1998. godine, i kao član stranke na Lokalnim izborima tri puta je biran za odbornika u Skupštini grada Prijedora, dok je u dva navrata na Opštim parlamentarnim izborima biran za poslanika u Narodnoj skupštini Republike Srpske. Od 2009. godine bio je predsjednik Gradskog odbora SNSD-a Prijedor.

Tadić je bio oženjen i otac troje djece.