latinica  ћирилица
24/05/2017 |  12:51 ⇒ 18:23 | Autor: RTRS

Modriča: Sastanak o sanaciji štete nakon jučerašnjeg nevremena (VIDEO)

Direktor Republičke uprave civilne zaštite Mile Međed i načelnik opštine Modriča Milan Krekić, razgovarali su danas o situaciju u toj opštini nakon jučerašnjih vremenskih nepogoda.
Modriča - nevrijeme - Foto: SRNA
Modriča - nevrijemeFoto: SRNA

Razgovarano je o uključivanju mašinskog tima Republičke uprave civilne zaštite u raščišćavanje pojedinih lokalnih putnih komunikacija koje su neprohodne zbog bujičnih nanosa. U modričkim mjestima Vranjak i Koprivna, usljed nevremena sa jakom kišom izlile su se Velika i Mala rijeka i pričinile štetu na lokalnim putevima.

Bujice su uništile puteve u Koprivni, dijelu Vranjka, Riječanima i Babešnici. Na raščišćavanju puteva angažovane su građevinske mašine, a komisija će procijeniti štetu. Iz Republičke uprave civilne zaštite saopšteno je da su neka domaćinstva u kojima žive stara lica putno odsječena.

Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske pomoći će opštini Modriča u sanaciji štete koju je sinoćnje jako nevrijeme pričinilo poljoprivredi i putnoj infrastrukturi, najavio je pomoćnik ministra poljoprivrede Čedomir Stojanović.

"Kada se procijeni šteta, opredijelićemo se koliko možemo pomoći Modriči", rekao je Stojanović novinarima u mjestu Koprivna kod Modriče, gdje je sa načelnikom Modriče Mladenom Krekićem i direktorom Republičke uprave civilne zaštite Miletom Međedom posjetio zaselak Mala rijeka u kome je vodena bujica oštetila lokalni put i pričinila štetu na poljoprivrednim usjevima.

Stojanović je pohvalio brzo angažovanje opštinskih struktura na sanaciji štete i zaštiti ljudi.

On je podsjetio da Vlada Republike Srpske i Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede u velikoj mjeri pomažu Modriču u zaštiti od poplava.

"Imamo niz projekata koje smo završili u Modriči i oni se uglavnom odnose na regulaciju obodnih kanala i nasipa na rijeci Bosni", rekao je Stojanović.

On je napomenuo da će naredne godine početi izgradnja velikog nasipa na rijeci Bosni u naselju Dobor. "Projekat vrijedan 4.000.000 evra biće finansiran kreditnim sredstvima Evropske investicione banke", izjavio je Stojanović.

U mjestima Vranjak i Koprivna, zbog nevremena praćenog jakom kišom koje je juče popodne zahvatilo dio opštine Modriča, izlile su se Velika i Mala rijeka koje su pričinile štetu na lokalnim putevima.