latinica  ћирилица
24/05/2017 |  16:07 ⇒ 25/05/2017 | 09:20 | Autor: RTRS

Obustave rada Autobuske stanice Pale još nisu dale rezultat (VIDEO)

Prošlomjesečna obustava rada Autobuske stanice Pale, zbog nezakonistosti u oblasti drumskog prevoza i pojave neregistrovanih prevoznika, nije dala očekivani rezultat.
Autobuska stanica Pale - Foto: klix.ba
Autobuska stanica PaleFoto: klix.ba

Zbog toga su prinuđeni da ponovo obustave rad, jer nadležni do danas nisu stali u kraj divljim prevoznicima, tvrde u Autobuskoj stanici Pale.

Prevoznici tvrde da više od 150 putničkih kombi vozila svakodnevno ulazi iz susjednih zemalja u BiH i obavlja neregularan prevoz putnika.

Izbjegavaju stanične usluge i, kako kažu, otimaju putnike. Registrovani prevoznici, u znak protesta, danas nisu saobraćali.

- Niko od nadležnih službi kojima smo se obratili nije nas kontaktirao nakon te jednodneve obustave rada. Svima je dobro poznato gdje su ta mjesta gdje odsjedaju ti prevoznici, koja su vozila...Imamo zakon o drumskom saobraćaju koji propisuje kaznu od 1.000 do 3.000 maraka, navodi Njegoš Poljaković, direktor preduzeća “Stanišić“.

U gradskim službama tvrde da su upoznati sa ovom problematikom i da će se ubrzo rješavati pitanje nelegalnog prevoza.

Neboiša DŽebo, načelnik Odjeljenja za saobraćaj i stambeno-komunalne poslove, kaže da je grad pokrenuo jednu incijativu da se održi sastanak sa svim institucijama da bi se riješio ovaj problem.

- Vidjećemo kakvi će biti zaključci tog sastanka . Moraju se uključiti sve institucije od granične službe preko ministarstava do inspektorata, naše službe...Mislim da će se na kraju taj problem moći riješiti, optimista je Dragan Cvjetić, načelnik Odjeljenja za inspekcijske poslove grada Istočno Sarajevo.

Dok čekaju rješenje, radnici i uprava Autobuske stanice Pale, pored današnjeg, zakazali su još jedan jednodnevni štrajk za subotu, 30. maja.