latinica  ћирилица
24/05/2017 |  16:13 ⇒ 16:30 | Autor: RTRS

Malešević: Bolji uslovi za rad u OŠ "Danilo Borković"

Ministar prosvjete i kulture Republike Srpske Dane Malešević rekao je danas u Gradišci, gdje je prisustvovao svečanoj akademiji povodom Dana Osnovne škole "Danilo Borković", da ta obrazovna ustanova ima razloga za slavlje jer je u toku ove školske godine sanirana u okviru projekta "Energetska efikasnost".

"Drago mi je što prisustvujem obilježavanju Dana škole u Mjesnoj zajednici u kojoj živim. Siguran sam da su sada i učenici i nastavnici zadovoljniji uslovima rada", naglasio je Malešević.

On je naveo da je u OŠ "Danilo Borković" završen veći dio planiranih radova, te da je potrebno sanirati još sanitarni čvor i dodatno urediti unutrašnjost školskog objekta, ali se u okviru sredstava prema projektu nije moglo uraditi više.

"Planirali smo da sredstva od povrata PDV-a, koji se odnosi na ovaj projekat, uložimo u završetak sanacije škola koje su bile obuhvaćene projektom `Energetske efikasnosti`", rekao je Malešević.

On je naveo da u Republici Srpskoj ima još škola koje je potrebno renovirati, te dodao da će na području Gradiške vjerovatno tokom ljetnog raspusta početi renoviranje OŠ "Sveti Sava" u Dubravama, a u narednom periodu planirana je i sanacija OŠ "Vuk Stefanović Karadžić" u Turjaku i dijela školskog objekta OŠ "Petar Kočić" u Novoj Topoli.

Pomoćnik ministra za koordinaciju projekata energetske efikasnosti u Ministarstvu za prostorno uređenje, građevinarstvo i ekologiju Srpske Miloš Јokić rekao je da je u sanaciju OŠ "Danilo Borković" uloženo više od 650.000 KM.

"Ovo je jedan od 18 školskih objakata koji je saniran u okviru prve faze projekta `Energetska efikasnost`, a uglavnom je postavljana izolacija zidova, zamijenjeni su krov i stolarija, te sistem grijanja i rasvjete", naveo je Јokić.

On je dodao da je sanacijom školskih objekata postignut dobar rezultatat, jer su sada objekti vizuelno lijepi, a očekivana ušteda energije je do čak 60 odsto.

Direktor OŠ "Danilo Borković" Zoran Miljević rekao je da su u okviru obilježavanja Dana škole održana sportska takmičenje učenika, izložba učeničkih radova i svečana akademija.

Obilježavanju Dana OŠ "Danilo Borković" prisustvovali su i predsjednik Skupštine opštine Gradiška Milenko Pavlović i načelnik opštinskog Odjeljenja za društvene djelatnosti Davor Glišić.

Izvor: Srna