latinica  ћирилица
24/05/2017 |  19:40 ⇒ 22:39 | Autor: RTRS

Doboj fjučers- Prvi nosilac lako do narednog kola (VIDEO)

Na teniskom fjučers turniru u Doboju danas na programu mečevi prvog kola. Prvi nosilac Ljubomir Čelebić obezbijedio je narednu rundu takmičenja.
Doboj - turnir - Foto: RTRS
Doboj - turnirFoto: RTRS

Prvi nosilac dobojskog fjučersa Ljubomir Čelebić iz Crne Gore bez problema je prošao u drugo kolo nakon što je nadigrao Amerikanca Pirsa Arona rezultatom 6:3, 6:3.

U drugo kolo prošao je i Italijan Ornago Fabricio koji je bio bolji od Darka Јandrića iz Srbije rezultatom 6:3, 6:1, a Tomislav Јotovski iz Makedonije eliminisao je Mislava Bošnjaka iz Australije sa 6:4, 6:2.

U duelima igrača iz Srbije i Hrvatske 2:0 za srpske predstavnike.

Goran Marković sa 6:2, 6:3 bio je bolji od Frane Ninčevića, a Dejan Katić pobijedio Roka Savina sa 6:3, 6:1. Nino Serdarušić se pobrinuo da Hrvatska ima predstavnika u drugom kolu, nakon što je sa 6:4, 6:3 savladao Slovenca Mika Urbanija.

- Ovo mi je treća godina da učestvujem na ovom turniru, a svake godine je sve bolje i bolje. Nadam se da ću ove godine u singlu do kraja stići - rekao je Serdarušić.

Dobojlije su ove godine uspjele da organizuju turnir uprkos povećanju nagradnog fonda sa 10 na 15 hiljada dolara. Na tome se neće stati.

- ITF želi da od 2019. smanji broj igrača na profesionalnoj rang listi, tako da će od 1.1.2019 imati na ATP listi 750 igrača a ovi momci će igrati turnire za manji broj bodova koji će biti prelazni bodovi ka ATP bodovima - kaže Vladimir Erg, supervizor.

Na terenima Teniskog kluba Doboj sutra su na rasporedu mečevi drugog i preostali mečevi prvog kola.