latinica  ћирилица
24/05/2017 |  20:57 ⇒ 21:01 | Autor: RTRS

Otvoreni "Dani Srebrenice 2017"

Načelnik opštine Srebrenica Mladen Grujičić otvorio je večeras tradicionalnu privrednu i kulturno-sportsku manifestaciju "Dani Srebrenice 2017" i poručio da ona pokazuje da u ovoj sredini vladaju tolerancija i zajedništvo.
Mladen Grujičić - Foto: SRNA
Mladen GrujičićFoto: SRNA

Grujičić je tokom obraćanja pozvao građane da prate raznovrsne sadržaje "Dana Srebrenice" i dodao da se ovogodišnji program održava pod motom "Srebrenica, evropski grad kulture".

- Ovim počinju pripreme za kandidovanje Srebrenice za evropsku prijestonicu kulture 2024. godine. Učinićemo sve da budemo izabrani za organizovanje tog prestižnog kulturnog događaja, što bi ovoj opštini omogućilo dobijanje sredstava iz evropskih fondova za uređenje infrastrukture i objekata za organizovanje te manifestacije - istakao je Grujičić.

Večeras su odigrane revijalne fudbalske utakmice između domaćeg "Gubera" i tuzlanske "Slobode", a organizovan je i muzički koncert.

Manifestacija "Dani Srebrenice" održava se po 14. put i trajaće do 6. juna, a predviđeni su brojni kulturni, sportski i privredni sadržaji, promocije takmičenja u sportu i drugim vještinama, kao i u znanju.

Programom su planirani muzički koncerti, pozorišne predstave, promocije knjiga, izložbe fotografija i smotre folklora.

Poznata grupa "Crvena jabuka" nastupiće 1. juna u 20.00 časova na igralištu za male sportove.

Sutra je na programu kros učenika "Prve osnovne škole" iz Srebrenice i otvaranje izložbe fotografija o Nacionalnom parku "Tara".

Organizatori ovogodišnjih "Dana Srebrenice" su ustanove kulture, škole i sportski klubovi iz ove opštine.

Pokrovitelji su predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik i opština Srebrenica, a zlatni sponzor kompanija "Gros" koja se bavi eksploatacijom rude olova i cinka u Sasama kod Srebrenice.

Izvor: SRNA