latinica  ћирилица
25/05/2017 |  09:14 ⇒ 19:37 | Autor: RTRS

Vasić napustio SDS; Tvrdi - potpuno su privatizovali stranku (VIDEO)

Dosadašnji član Glavnog odbora SDS-a i potpredsjednik opštinskog odbora Ugljevik, Božidar Vasić, podnio je neopozivu ostavku na članstvo u ovoj partiji.
Konferencija za novinare (Foto: RTRS ) -
Konferencija za novinare (Foto: RTRS )

Razlog je, kaže, potpuno privatizovanje opštinskog odbora Ugljevik od strane predsjednika opštinskog odbora i načelnika opštine Vasilija Perića i nekoliko odbornika oko njega i netransparentno trošenje budžetskih sredstava opštine.

Na ovaj način nastavljeno je osipanje kadrova SDS-a, koje je posebno intezivirano u posljednjih nekoliko dana. Vasić kaže da će nastaviti politički angažman, a u narednih 10 do 15 dana odlučiće na koji način.

Perić -  Vasiću treba izgovor za napuštanje stranke

Predsjednik Opštinskog odbora SDS-a Ugljevik Vasilije Perić ocijenio je da član Glavnog odbora SDS-a Božidar Vasić, koji je odlučio da napusti tu stranku, "vjerovatno ide za boljim obećanjima", te zatražio od Vasića da vrati funkciju direktora komunalnog preduzeća u Ugljeviku.

Perić je rekao da je svima savršeno jasno da je Vasiću potreban bilo kakav izgovor što napušta SDS, te da tako i vidi njegovo obraćanje medijima.

"Iole upućeni znaju da njegova priča `ne pije vodu` jer je poznato da je u SDS-u ostvario sve što je poželio, od početka do kraja članstva. To znaju, ne samo članovi naše stranke, već i javnost. Za mene lično je njegovo napuštanje stranke počelo prije godinu dana kada je pregovarao sa nekim političkim oponentima SDS-a da bude moj protivkandidat za načelnika opštine", rekao je Perić.

On je dodao da u takvu političku avanturu Vasić, ipak, nije ušao, znajući da će biti poražen.

"Nije ušao u tu avanturu, a ja sam vjerovao da će ipak da shvati da je SDS jedina sigurna luka za njega, kao i svih ovih godina. Sada, vjerovatno, ide za boljim obećanjima. Mi političku scenu ne doživljavamo kao pijacu, a posebno ne onu na kojoj se ide, ne samo ispod svakog političkog, već i ljudskog dostojanstva", rekao je Perić.

On je zatražio od Vasića da vrati funkciju direktora komunalnog preduzeća u Ugljeviku.

"U političkom djelovanju ne bi smjeli da postoje mirazi, posebno ne za one koji ih ničim nisu zaslužili. Za neke je njegov odlazak iz SDS-a možda vijest, a za mene je neka vrsta podgrijanog krompira", naveo je Perić.

Član Glavnog odbora i Skupštine SDS-a Božidar Vasić izjavio je da je donio konačnu odluku da napusti ovu stranku jer je, kako je naveo, "predsjednik Opštinskog odbora SDS-a Ugljevik i načelnik ugljevičke opštine Vasilije Perić privatizovao ovaj odbor".

"Zbog toga je stanje u Ugljeviku daleko gore od onog zbog kojeg SDS kritikuje vlast na nivou Republike Srpske", rekao je Vasić.