latinica  ћирилица
25/05/2017 |  09:15 | Autor: RTRS

Murinjo: Dosta mi je fudbala, ovo mi je bila najteža sezona u karijeri

Portugalski stručnjak Žoze Murinjo spasio je sezonu sinoćnjim osvajanjem Lige Evrope koja znači i igranje u Ligi šampiona naredne sezone, čime su isprali gorčinu katastrofalnog šestog mjesta u Premijeršipu.
Žoze Murinjo - Foto: Getty Images
Žoze MurinjoFoto: Getty Images

- Momci su bili fantastični. Presretan sam zbog načina na koji igrali u mojoj najtežoj trenerskoj sezoni - rekao je Murinjo koji je sinoć osvojio svoj četvrti evropski trofej.

Najveće evropske ekipe uskoro kreću na turneju širom svijeta iako su iza njih, a posebno iza engleskih klubova, vrlo duge i naporne sezone.

Tako će Real Madrid i Barselona put Azije i Sjedinjenih Država, kao i brojni klubovi Premijeršipa, Liverpul je već u Australiji, dok Јunited, čini se, ne ide nigdje.

- Sada ne želim da gledam nikakav fudbal, ni prijateljske utakmice. Nadam se da će se doći pameti. Posljednjih nekoliko mjeseci je bilo gotovo nemoguće igrati. Krpili smo sastav zbog povreda, tjerali igrače do maksimuma i pokušavali izvući najviše što možemo do kraja sezone. Vrijeme je za odmor - poručio je "specijalni" svojim šefovima.

Izvor: Agencije