latinica  ћирилица
25/05/2017 |  10:11 ⇒ 16:10 | Autor: RTRS

Vlada Srpske o prijedlogu krivičnog zakonika

Vlada Republike Srpske razmatraće danas u Banjaluci prijedloge Krivičnog zakonika Republike Srpske, zakona o poreskom sistemu Srpske i zakona o Nacionalnom parku "Drina".
Vlada Republike Srpske - Foto: RTRS
Vlada Republike SrpskeFoto: RTRS

Na dnevnom redu današnje sjednice je i konsolidovani izvještaj o izvršenju budžeta Republike Srpske za period od 1. januara do 31. decembra 2016. godine.

Ministri će razmatrati i Nacrt zakona o izmjenama i dopunama Zakona o sudovima Republike Srpske, Prijedlog strategije upravljanja otpadom za period 2017–2026. godine i Prijedlog uredbe o termičkom tretmanu otpada, saopšteno je iz Biroa Vlade za odnose s javnošću.

Pred ministrima će se naći i informacija o Sporazumu o finansiranju za program "Interreg V-B Јadransko – jonski" između EU, koju predstavlja Evropska komisija, BiH, koju predstavlja Savjet ministara i Italije, koju predstavlja region Emilija - Romanja, Upravljačko tijelo transnacionalnog programa saradnje "Interreg V-B Јadransko – jonski" /ADRION/, sa prijedlogom zaključka.

Vlada će razmatrati i informaciju o provođenju Strategije bezbjednosti saobraćaja na putevima Republike Srpske za period 2013-2022. godina u 2016. godini, te informaciju o pokrenutoj inicijativi Vlade Federacije BiH za donošenje zakona o zaštiti životne sredine na nivou BiH, sa prijedlogom zaključka.

Na sjednici će biti razmatrana informacija o prodaji bilansnih viškova električne energije u 2016. godini, kao i informacija o potrebi odgađanja plaćanja poreskog duga Јavnoj ustanovi Institut za urbanizam građevinarstvo i ekologiju Republike Srpske Banjaluka, obje sa prijedlogom zaključka.

Na dnevnom redu je i Prijedlog odluke o korištenju sredstava sa računa posebnih namjera u iznosu od 2.000.000 KM, s ciljem realizacije dijela ugovora "Rekonstrukcija i opremanje Centralnog Medicinskog Bloka i izgradnja novog Sjevernog krila centralnog medicinskog bloka Univerzitetske bolnice – Kliničkog centra Banjaluka".

Pred ministrima će se naći i izvještaj o procjeni socio-ekonomskih uticaja 2. godišnjeg ciklusa Finansijskog mehanizma za finansiranje projekta integrisanog i održivog lokalnog razvoja u Republici Srpskoj 2015-2016, sa prijedlogom zaključka.

Početak 126. sjednice Vlade zakazan je za 10.00 časova, a po njenom okončanju predviđeno je saopštenje.

Izvor: Srna